29 / 03 / 2024

Binaların güçlendirilmesi için 440 milyon dolar gelecek

Binaların güçlendirilmesi için 440 milyon dolar gelecek

Muammer Güler, depreme karşı binaların güçlendirilmesinde kullanılmak üzere toplam 440 milyon dolarlık kredi üzerinde görüşüldüğünü açıkladı



İstanbul Valisi Muammer Güler, depreme karşı binaların güçlendirilmesinde kullanılmak üzere Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan 300 milyon dolar, Körfez İşbirliği Konseyi'nden 140 milyon dolar olmak üzere toplam 440 milyon dolarlık kredi üzerinde görüşüldüğünü açıkladı.

BİNALARA 310 MİLYON EURO...
Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütülen kredi görüşmelerinin 20 yıla kadar uzayan ve düşük faizli olduğu bilgisini veren Vali Muammer Güler, görüşmelerin 1-2 ay içinde sonuçlanmasının beklendiğini söyledi. Depreme karşı konutların güçlendirilmesi için bugüne kadar Dünya Bankası'ndan 310 milyon euro, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 300 milyon euroluk kredinin, okullar başta olmak üzere İstanbul'daki kamu binalarında kullanıldığı bilgisini veren Güler, İstanbul Valiliği'nin Kızılay ile birlikte Pendik'te Türkiye'nin en büyük lojistik merkezini kuracağını da açıklayarak, "Hangi bölgenin neye ihtiyacı varsa buradan sağlanacak" diye konuştu.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İstanbul'a güçlendirme için 440 milyon dolar kredi

Valilik tarafından gerçekleştirilen depreme hazırlık ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren İstanbul Valisi Muammer Güler, şu ana dek özellikle kamu binalarının güçlendirilmesinde kullanmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan 610 milyon euro'luk kredi sağlandığını, 440 milyon dolarlık iki yeni kredi çalışmasının sürdüğünü söyledi.
Güler, söz konusu kredilerden birinin Körfez İşbirliği Konseyi'nden sağlanması planlanan 140 milyon dolarlık kredi, diğerinin Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan alınması öngörülen 300 milyon dolarlık kredi olduğunu kaydetti ve çalışmaların bu yıl sonunda tamamlanmasın beklendiğini belirtti.
Türkiye Kızılay Derneği ile birlikte "Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi"ni yapacaklarını ifade eden Güler, deprem sonrası kullanılacak malzemelerin depolanacağı bu merkezin Pendik'te olacağı ve Avrupa yakasında Atatürk Havalimanı yakınında bir lojistik merkezi oluşturmayı planladıklarını kaydetti.
Güler, sigorta bilincinin yerleştirilmesi amacıyla eğitim faaliyetlerini hızlandıracaklarını, Zorunlu Deprem Sigortası Bilinci el kitabının bunlardan biri olduğunu söyledi.
Milliyet

Vali: Kimse evim yenilenecek diye beklemesin

Kampanyanın duyurulduğu toplantıya katılan İstanbul Valisi Muammer Güler de "Kimse devlet evimi yenilesin diye beklemesin biz kamu binalarını güçlendirip yeniliyoruz" dedi.
Şu ana kadar özellikle kamu binalarının güçlendirilmesinde kullanmak üzere Avrupa Yatırım Bankası'ndan 610 milyon avroluk kredi sağlandığını, 440 milyon dolarlık iki yeni kredi çalışmasının sürdüğünü söyleyen Güler, bu kredilerin 140 milyon dolarlık bölümünün Körfez İşbirliği Konseyi'nden, 300 milyon dolarının ise Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan alınacağını açıkladı.
Radikal


Geri Dön