16 / 04 / 2024

Binali Yıldırım 260 milyar dolarlık ihale yaptı!

Binali Yıldırım 260 milyar dolarlık ihale yaptı!

Türkiye'nin en icracı bakanlıklarından birisi olan Ulaştırma Bakanlığı' nı 11 yıldır sürdüren Bakan Binali Yıldırım bu süre içinde kaç milyar dolarlık ihale yapmış?. İşte cevabı...




AKP 3 Kasım 2002'de iktidara geldiğinden bu yana Ulaştırma Bakanı. Abdullah Gül'ün kısa Başbakanlığı döneminde de Başbakan Erdoğan'ın ilk kabinesinde de ve sonraki AKP Hükümetleri döneminde de değişmeyen tek bakan Binali Yıldırım.


Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Japonya Başbakanı'nın katılımıyla resmen açılacak olan Marmaray'ı tanıtmak için Medya temsilcilerine bir brifing verdi. Onlarla beraber Marmaray'ı son bir kez daha test etti.


Marmaray tanıtım brifingine katılan isimlerden birisi de Hürriyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol'du.


Akyol dünkü yazısında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptığı kısa sohbetten bazı kesitler de sunmuş yazısında. Onlardan en çarpıcı olan bilgi ise Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde ne kadar ulaştırma ihalesi yapıldığıyla ilgili olanıydı.


Bakan Binali Yıldırım, 11 yıllık bakanlığı döneminde tam 260 milyar dolarlık ihale yapmış. Ve bunun da 60 milyar doları yap-işlet-devret modeliyle yapılmış.




Geri Dön