07 / 05 / 2024

Binali Yıldırım, Antalya'ya demiryolu hizmeti getirecek!

Binali Yıldırım, Antalya'ya demiryolu hizmeti getirecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2016 Botanik Exposuna ev sahipliği yapacak olan Antalyaya demiryolu hizmeti getirme sözü verdi...



İzmirin Expo adaylığı için Parise gelen ve Antalyanın kazandığı Expo için düzenlenen gala yemeğine katılan Yıldırım, kendisinden önce söz alan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının demiryolu talebine şu yanıtı verdi:

Antalya Atatürkün sağlığında demiryolu olmalıdır dediği illerden birisi. Büyük Atatürkün bu vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur.

Büyük coşkuyla karşılandı
Yıldırımın sözleri salonda büyük coşku ve alkışla karşılandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Bakan Yıldırıma Antalyaya böyle bir hediye sözü verdiği için teşekkür etti. Antalyadaki Exponun Çocuk ve Çiçek temasıyla düzenleneceğini hatırlatan Eker, bunun çok anlamlı bir tema olduğunu ve Antalyanın göstereceği başarının diğer kentler için de örnek teşkil edeceğini kaydetti.

Galaya, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay da katıldı. Tören sonunda, Exponun Antalyada düzenlenmesinde emeği geçenlere bakanlar tarafından plaket verildi.
Milliyet

 


Geri Dön