18 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'dan Marmara Otoyol Ringi müjdesi!

Binali Yıldırım'dan Marmara Otoyol Ringi müjdesi!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle Marmara Otoyol Ringi'nin faaliyete geçirileceğini söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmara Otoyol Ringi'nin faaliyete geçirildikten sonra yıllık 2,5 milyar lira fayda elde edilmesinin beklendiğini belirtti. Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle Marmara Otoyol Ringi'nin faaliyete geçirileceğini ve böylece Marmara Denizi'nin otoyollarla çevrileceğini söyledi.


6.3 MİLYARLIK PROJE


İstanbul-İzmir Otoyolu Projesinin toplam uzunluğunun 433 kilometre olduğunu bildiren Yıldırım, projenin Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul ile 3. büyük şehri İzmir’i birbirine bağlayacağını söyledi. Yıldırım, projenin yapım maliyetinin de 6,3 milyar dolar olduğunu kaydetti. Proje kapsamındaki Osman Gazi Köprüsü'nün toplam uzunluğunun 2 bin 682 metre olduğunu belirten Yıldırım, köprünün bin 550 metre orta açıkla dünyanın en uzun 4. asma köprüsü olduğunu bildirdi.


TRAFİĞE KARŞI KUZEY MARMARA OTOYOLU


Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu ile boğazdaki trafik sıkışıklığının azalması ve ayrıca İstanbul’daki mevcut 2 havalimanı ile yapımı devam eden 3. havalimanı arasında transit bağlantının sağlanmasının amaçlandığını dile getirerek, şu bilgileri verdi: "Proje, 60 kilometre 2x4 şeritli otoyol, 22 kilometre 2x3 ve 13 kilometre 2x4 bağlantı yolları olmak üzere toplam 95 kilometre uzunluğundadır. Kuzey Marmara Otoyolu (Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil) Projesi, Odayeri-Paşaköy kesiminin ihalesi 2012'de yapıldı ve 2013'te Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temeli atıldı. Projenin toplam uzunluğu 95 kilometredir. Projenin yapım maliyeti 2,5 milyar dolardır."


4 İLİ BAĞLAYAN OTOYOL KABUL AŞAMASINDA


Çanakkale Boğaz Köprüsü'nü kapsayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu'nun, İstanbul’u Çanakkale üzerinden Kuzey Egeye bağlayan toplam 352 kilometre uzunluğundaki otoyolu projesi olduğunu anlatan Yıldırım, otoyol kısmının proje çalışmalarının kabul aşamasında olduğunu ifade etti.


ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ NE ZAMAN BİTİYOR?


Yıldırım, 3 bin 623 metre uzunluğunda asma köprü şeklinde planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü'nün, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacağını söyledi. Bakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin, "Bu köprü 2023'e kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak" dedi.


Milliyet


Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Marmara Otoyol Ringi'yle taşıt işletme giderlerinin ve trafik kazalarının maliyetlerinin azalmasından dolayı yıllık 2.5 milyar lira fayda elde edilecek" dedi. Projeyle zamandan da tasarruf sağlanacak.



Akşam


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin tamamlanmasıyla ‘Marmara Otoyol Ringi’nin hayata geçirileceğini belirterek, “Bu üç projenin gerçekleşmesiyle trafikteki sıkışıklık düzeyinin azalması nedeniyle zamandan, taşıt işletme giderinden ve trafik kazalarının maliyetlerinin azalmasından dolayı yıllık 2.5 milyar lira fayda elde edilecek” dedi. 

 

Bu üç projenin geçtiği güzergahların Türkiye’nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana karayolu koridorları olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türkiye’nin en büyük metropolitanı ve sanayi kenti olan İstanbul’u Türkiye’nin diğer büyük sanayi kentlerine erişim kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, güvenilir, emniyetli ve konforlu bir otoyolla bağlanmasının planlandığı otoyol projeleri, Türkiye nüfusunun yüzde 50’si olan 38 milyon insanın yaşadığı, GSYİH’nin yüzde 60’ını oluşturan coğrafyaya hizmet eden projelerdir” diye konuştu.

 

Denizi çevreleyecek 

Bakan Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle Marmara Otoyol Ringi’nin hayata geçirileceğini ve böylece Marmara Denizi’nin otoyollarla çevrileceğini söyledi. Marmara ve Ege bölgelerindeki mevcut yollarda trafik yoğunluğu, yol güvenliği, seyahat süresinin uzaması gibi problemlerle karşı karşıya kalındığını anlatan Yıldırım, bu bölgelerde ekonomik getirilerin altyapının gelişmesine paralel olarak artacağının ve bölge ekonomisinin gelişimini sürdürebilmesinin, bölge içinde gerçekleştirilecek diğer projeler yanında, ulaşım projeleriyle de doğrudan ilgili olduğunu dile getirdi. 

 

Karayolları Genel Müdürlüğünün yapım aşamasında olan Kamu Özel İşbirliği kapsamında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle finanse edilen 2 otoyol projesinin bulunduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu: 

 

Çanakkale onayda 

“Bunlar, İstanbul-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları dahil) ile Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Paşaköy Kesimi (Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil) projeleridir. Yapım aşamasındaki bu iki projenin yanı sıra 352 kilometre uzunluğunda ve Çanakkale Boğaz Köprüsünü kapsayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu’nun YİD Modeli kapsamında yapılabilmesi için Yüksek Planlama Kurulu başvurusu yapıldı, onay bekleniyor.” 

 

İstanbul-İzmir Otoyolu’nun  toplam uzunluğunun 433 kilometre olduğunu bildiren Yıldırım, projenin İstanbul ile İzmir’i birbirine bağlayacağını belirtti. Yıldırım, projenin yapım maliyetinin de 

6.3 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Proje kapsamındaki Osman Gazi Köprüsü’nün toplam uzunluğunun 2 bin 682 metre olduğunu belirten Yıldırım, köprünün 1.550 metre orta açıkla dünyanın en uzun 4’üncü asma köprüsü olduğunu kaydetti.

 

İhale süreci devam ediyor 

BİNALİ Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu ile boğazdaki trafik sıkışıklığının azalması ve ayrıca İstanbul’daki mevcut 2 havalimanı ile yapımı devam eden 3. Havalimanı arasında transit bağlantının sağlanmasının amaçlandığını dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Proje, 60 kilometre 2x4 şeritli otoyol, 22 kilometre 2x3 ve 13 kilometre 2x4 bağlantı yolları olmak üzere toplam 95 kilometre uzunluğunda. Projenin yapım maliyeti 2.5 milyar dolardır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 59 metre tabliye genişliğiyle üzerinde 2x4 otoyolu ve 2x1 demiryolu geçişi olan dünyanın en geniş köprüsü unvanına sahip. 

 

320 metre kule yüksekliği dünyanın en yüksek kuleye sahip köprüsüdür. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Avrupa ve Asya kesimi ihale süreci devam ediyor. 

 

Kınalı-Odayeri kesimi 88 kilometre, Kurtköy-Akyazı kesimi 169 kilometre uzunluğuna sahip.”

 

En uzun asma köprü 2023’e yetişecek

ÇANAKKALE Boğaz Köprüsü’nü kapsayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu’nun, İstanbul’u Çanakkale üzerinden Kuzey Ege’ye bağlayacak toplam 352 kilometre uzunluğundaki otoyolu projesi olduğunu anlatan Binali Yıldırım, otoyol kısmının proje çalışmalarının kabul aşamasında olduğunu ifade etti. Yıldırım, 3 bin 623 metre uzunluğunda asma köprü şeklinde planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü’nün, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacağını söyledi. Bakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü’ne ilişkin, şunları söyledi: “Bu köprü 2023’e kadar hizmete girecek. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak. Köprü üzerinde 2x3 taşıt şeridi ve demiryolu hattı bulunacak. Çanakkale Köprüsü her iki yakadaki bölünmüş yollara 8.5 kilometrelik yolla bağlanacak.”


Vatan 




Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:



Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Marmara Otoyol Ringi'yle taşıt işletme giderlerinin ve trafik kazalarının maliyetlerinin azalmasından dolayı yıllık 2.5 milyar lira fayda elde edilecek" dedi. Projeyle zamandan da tasarruf sağlanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin tamamlanmasıyla Marmara Otoyol Ringi'nin hayata geçirileceğini belirterek, "Bu üç projenin gerçekleşmesiyle trafikteki sıkışıklık düzeyinin azalması nedeniyle zamandan, taşıt işletme giderinden ve trafik kazalarının maliyetlerinin azalmasından dolayı yıllık 2,5 milyar lira fayda elde edilecek" dedi.


MARMARA, EGE ÖNEMLİ


Türkiye'nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'na en yüksek katkıyı sağlayan, ülke ekonomisinin belkemiğini oluşturan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege bölgelerindeki yollarda trafik yoğunluğu, yol güvenliği, seyahat süresinin uzaması gibi problemlerle karşı karşıya kalındığını anlatan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bu bölgelerde ekonomik getirilerin altyapının gelişmesine paralel artacağının ve bölge ekonomisinin gelişimini sürdürebilmesinin, ulaşım projeleriyle de doğrudan ilgili olduğunu dile getirdi.


OTOYOLLA ÇEVRİLECEK


Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle Marmara Otoyol Ringi'nin hayata geçirileceğini ve böylece Marmara Denizi'nin otoyollarla çevrileceğini söyledi.


İSTANBUL-İZMİR BİRBİRİNE BAĞLANIYOR


İstanbul-İzmir Otoyolu Projesinin toplam uzunluğunun 433 kilometre olduğunu bildiren Yıldırım, projenin Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul ile 3. büyük şehri İzmir'i birbirine bağlayacağını söyledi. Yıldırım, projenin yapım maliyetinin de 6,3 milyar dolar olduğunu kaydetti. Yıldırım, proje kapsamındaki Osman Gazi Köprüsü'nün toplam uzunluğunun 2 bin 682 metre olduğuna da dikkat çekti.


BOĞAZ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Marmara Otoyolu ile boğazdaki trafik sıkışıklığının azalması ve ayrıca İstanbul'daki mevcut iki havalimanıyla yapımı devam eden üçüncü havalimanı arasında transit bağlantının sağlanmasının amaçlandığını söyledi.


'ÇANAKKALE 1915' 2023'E YETİŞECEK


Bakan Yıldırım, 3 bin 623 metre uzunluğunda asma köprü şeklinde planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü'nün, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacağını söyledi. Bakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin, "Bu köprü 2023'e kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak" değerlendirmesinde bulundu.



Sabah


Geri Dön