26 / 04 / 2024

Bingöl Elmalı'da ağır hasarlı yapılar ikinci depremde tamamen yıkıldı!

Bingöl Elmalı'da ağır hasarlı yapılar ikinci depremde tamamen yıkıldı!

Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde bir depremin yaşandığı Karlıova ilçesinde, dün sabah 5.6 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu. Elmalı köyünde ağır hasar alan evler, dünkü depremden sonra tamamen yıkıldı.



Bingöl’ün Karlıova ilçesi, önceki gün 17:24’te 5.7 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’na göre merkez üssü Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyü yakınlarında dün sabah 09:51’de 5.6 büyüklüğündeki bir deprem daha yaşandı. Milliyet2te yer alan habere göre; deprem, Karlıova ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçeler ile Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Muş’ta da hissedildi.

İlk depremde ağır hasar oluşan Yedisu ilçesine bağlı 30 haneli Elmalı köyünde de hissedilen sarsıntı, büyük bir korku ve paniğe sebep oldu. Depremden sonra vatandaşlar köy meydanına çıktı. Köyde önceki depremde ağır hasarlanan bazı kerpiç ev ve ahırlar tamamen yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar meydana geldi. Elmalı köyünde yaşayan Seyran Gül, önceki günkü depreden sonra eşyalarının evde kaldığınıdile getirerek “Tam içeri girecektim, sarsıntı oldu. Çok korktum. Deprem oldu. Ben de kaçtım” diye konuştu. Zeynel Kuluğ da “Köylüler dışarıdaydı. Çok şükür hepimiz dışarıdaydık. Evler yıkıldı. Yoksa herkes enkaz altında kalırdı” diye konuştu.

Çatlaklar oluştu

Deprem sebebiyle Kaynarpınar köyü, Adaklı ilçesine bağlı Sevkar ve Kozlu köyleri ve Kiğı ilçesinin bazı köylerinde de evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Bu depremden sonra bölgede, saat 10:14’e kadar en büyüğü 3.9 olan beş deprem yaşandı. Önceki meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem ile dün yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depreme kadar bölgede 153 sarsıntı oldu. Merkez üsleri Karlıova ve Yedisu olan sarsıntıların en küçüğü 1.0 en büyüğü ise 4.7 olarak kaydedildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 16 vatandaşımız taburcu edilmiş olup, 11 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Bölgedeki çalışmalar için alana sevk edilen araç sayısı 104’e, personel sayısı ise 841’e çıkarılmıştır. Beslenme ihtiyacı için gönderilen sıcak yemek öğünü 6 bin 500’e, haberleşmenin kolay sağlanması için gönderilen mobil baz istasyonu sayısı yediye yükseltilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Depremzedelerle görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile depremle ilgili son durumu değerlendirdikten sonra vatandaşlarla görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu sırada Oktay’ın telefonundan depremzedelerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bingöl'de daha büyük depremler olabilir!

İstanbul Üniversitesi'nden Bingöl depremi inceleme raporu!


Geri Dön