17 / 04 / 2024

Bingöl Yenişehir Mahallesi'ne otopark projesi yapılacak!

Bingöl Yenişehir Mahallesi'ne otopark projesi yapılacak!

Köşger, “Üzerinde çalıştığımız hükümet konağı projesi ile bir kent meydanı oluşturulmasını hedefliyoruz” dedi. Köşger hükümet konağı altına yapılması planlanan otopark ile şehrin park sorununu gidermeye çalışacaklarını söyledi.



Vali Yavuz Selim Köşger Başkanlığı’nda 9.’su düzenlenen “Mahalle Buluşmaları” bu hafta Yenişehir Mahallesi’de gerçekleşti. Açılışı yapılan Hacılar Camii Taziye Evinde gerçekleşen programa mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Mahalle hakkında Vali Köşger’e bilgi veren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Turan Çağlayan: “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Hacılar Camii Taziye Evimizde sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu organizasyonu ayarlayan başta Sayın Valimize ve katılım gösteren Belediye Başkan Yardımcımıza, kurum müdürlerimize, mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çöpler belirlenen saatler dışında atılıyor

Programda mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Bingöl Belediye Başkan V. Halim Sugü: “burada açılışını yaptığımız Hacılar Camii Taziye Evinde sizlerle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Mahallemizde 3 cami olmasına rağmen henüz bir taziye evi bulunmamaktaydı. Taziye evinin hayırlı olmasını diliyorum. Mahallemiz ticari alanların yoğun olduğu bir mahalle. Vatandaşlarımız çöp sorununu dile getirdi. Ticari alanların çok olmasından dolayı Belediye olarak Yenişehir mahallesine büyük özen gösteriyoruz. Arkadaşlar gece gündüz demeden mahallede temizlik yapıyorlar. Belediye olarak saat belirtmemize rağmen maalesef bazı vatandaşlarımız bu saatlerin dışında da çöplerini sokağa bırakıyor. Bu da olumsuz bir görüntüye sebep oluyor. Biz bu kadar ehemmiyet gösterirken bazı vatandaşlarımızın çöplerini belirli saatlerde dışarı bırakması noktasında yeterli özen göstermemeleri belediye sorunu değildir. Defalarca kendilerine ifade etmemize rağmen maalesef durum değişmiyor.” dedi.

Ele ele daha iyi bir geleceğe yürüyeceğiz

Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Vali Köşger yaptığı konuşmasında, yapılan tüm çalışmaların daha iyi bir Bingöl için olduğunu belirterek: “Bugün burada bizi gayet güzel bir şekilde misafir ettiniz. Taziye evi çok güzel olmuş. Bingöl’de bugüne kadar gördüğüm en geniş taziye evi. Taziye evinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yenişehir mahallesi, Bingöl’ün kalbi mesafesinde. Ticari hayatın önemli kısmının aktığı bir merkez. Bingöl, kabuk değiştiriyor ve bu değişimin en çok yaşanan yerlerinden biri Yenişehir Mahallesi olacak. Üzerinde çalıştığımız hükümet konağı projesi ile Bingöl’ün nefes alacağı bir alanın ortaya çıkmasını, tüm hemşerilerimizin yararlanabileceği bir kent meydanı oluşturulmasını hedefliyoruz. Yine bu projede, hükümet konağı altına yapılması planlanan otopark ile ilimizdeki park sorununu gidermeye çalışacağız.

Biz Bingöl konusunda iddialıyız. Önce Bingöl’ü çevresine örnek bir il haline getirmeliyiz. Hemşerilerimizle birlikte, yöneticilerimizle birlikte huzur, güven, refah, mutluluk, saadet içinde yaşanan bir şehir inşa edeceğiz. Sonra da Bingöl’ü Türkiye’ye örnek bir şehir haline getireceğiz. El ele, gönül gönüle bu işi halledeceğiz. Mahalle buluşmaları da gönül birlikteliğimizin bir göstergesidir. Bugün buraya teşrif eden tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum. El ele, gönül gönüle daha iyi bir geleceğe, daha iyi bir Bingöl’e diyorum” dedi.


 Programa Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Bingöl Belediye Başkan V. Halim Sugü, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Muhammet Fuat Türkman, İl Jandarma Komutan V. Şenel Eker, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön