20 / 04 / 2024

Bingöl'de 730 emekli TOKİ konutlarına başvurdu!

Bingöl'de 730 emekli TOKİ konutlarına başvurdu!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret etti. Ziyarete Dernek Başkanı Mehmet Evran, Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Ertuğrul, Bilal Burulday ve M. Zeki Çağrıbay katıldı.



TOKİ’nin 250 TL taksitle yapacağı konutlar için başvuruları bugün göndereceğini belirten Dernek Başkanı Evran, 2016 için başvuruların devam edeceğini söyledi. Evran şu açıklamaları yaptı: ‘’ Hükümetimizin  TOKİ  işbirliğiyle emekli ve dar gelirlilere yapacağı düşük bir ücret ile 250 TL taksitle ucuz konut yaparak 240 ay gibi bir vadeyle ev yapacağı, TOKİ Daire Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turhan’ın hayata geçireceği proje hakkında çalışma yaptığı Bağkur ve İşçi Emeklilerini ziyadesi ile sevindirmiştir. Emekliler bu müjdeli haber üzerine derneğimize başvuru yapmaya başlamıştır.

Derneğimizi Başbakanlık TOKİ İdaresi Başkanlığı tarafında 23 Haziran tarihinde Belediye, Valilik ve Kaymakamlıklar öncülüğünde ön talep toplama yöntemiyle başvuru alınması uygun görülmüştür. Bu tarihten sonra toplanan 415 kişilik başvuru listesi 05 Ekim tarihinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Derneğimize bu güne kadar 521 SSK emeklisi, 209 Bağkur emeklisi olmak üzere toplam 730 kişi başvurmuştur. Son başvuruları bugün Genel Merkeze göndereceğim. Başvurularımız devam edecek. Hacılar Camiisinde yanında bulunan kırtasiyeden başvuru formu alıp doldurmaları yeterli olacak. Dernek olarak hükümetimizin çalışmalarına, Başbakan Yardımcımıza, Valimize, Belediye Başkanımıza ve Milli Emlak Müdürlüğümüze emeklilere göstermiş oldukları ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.

 Evran, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak Bingöl’deki faaliyetlerinden de bahsetti. Şu bilgileri verdi: ‘’Derneğimizin 800 üyesi vardır. Özel Hastaneye başvuran emekli hastalar için katılım bedeli 5 TL’dir. Ameliyatlar için hastaların dernek kimlik kartlarını ibraz etmesi kaydıyla  tutardan yüzde 10 indirim yapacaktır. Has Bingöl ve Cesur Bingöl seyahat firmalarında dernek üyelerimize indirim sağlanmaktadır. Baltacı Aygaz bayisinde 1 kğ tüplerde indirim saşlanmaktadır ve son olarak MNG Kargo şirketinde üyelerimize gerekli indirim yapılmaktadır.


Bingöl Gazetesi


Geri Dön