19 / 04 / 2024

Bingöl'de kaçak yapılara geçit yok!

Bingöl'de kaçak yapılara geçit yok!

Bingöl’de İnönü Mahallesi’nde bulunan arsaların üzerine inşa edilen kaçak yapılar Bingöl Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.



Bingöl’de İnönü Mahallesi’ndeki  TOKİ  konutlarına ait arsa üzerinde bulunan kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkım için talimat verdiğini açıklayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'ye TOKİ sakinleri, teşekkürlerini iletti.

Milliyet'te yer alan habere göre, kaçak yapılara geçit verilmeyeceğini açıklayan Başkan Barakazi, “Siz, hemşerilerimizin bize haber vermesi yeter. Saatin önemi yok. Kesinlikle kaçak yapıya, işgaliyeye izin yok. Vatandaşlarımızın hizmeti için belediye olarak elimizden gelenin en iyisini her daim yapacağız” şeklinde konuştu.

Denetimler sonucunda 75’i işgal, 102’si metruk yapı olmak üzere 177 yapının yıkıldığını açıklayan Barakazi, toplamda 95 bin TL para cezası verildiğini hatırlattı. 

Barakazi, son olarak şu ifadeleri kullandı: ''Bunların yanı sıra uyuşturucu bataklığına dönen metruk yapıları da Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürdüğümüz çalışmayla tespit edip yıkımını gerçekleştiriyoruz. İşgallerle mücadele noktasında vatandaşlarımızın duyarlılığı bizler için çok önemli. Çevresinde kaçak yapı olan veya kaçak yapı girişimi olduğunu tespit eden vatandaşlarımız bizleri arasın. Tespit edilen yapılar, ekiplerimizce yıkılacaktır. TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlarımıza da bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.”


Geri Dön