24 / 04 / 2024

BİO İstanbul 2 milyon metrekare üzerinde akıllı şehir olarak inşa ediliyor!

BİO İstanbul 2 milyon metrekare üzerinde akıllı şehir olarak inşa ediliyor!

BİO İstanbul, bilim spor merkezlerine kadar ve teknolojinin doğa ile çeşitli sosyal olanaklar buluştuğu yeni bir şehir konsepti ile 2 milyon metrekare üzerine inşa ediliyor...



BİO İstanbul, bilim spor merkezlerine kadar ve teknolojinin doğa ile çeşitli sosyal olanaklar buluştuğu yeni bir şehir konsepti ile 2 milyon metrekare üzerine inşa ediliyor. Bio City basamak tedavi sağlayan Oevelopment Company çocuk araştırma hastanesi ye EPP'nin ortak projesi, özelliğini taşıyacak İstanbul İstanbul Sazlıdere Baraj'ının Çocuk Hastanesi yer güney kenarında, İstanbul'un alacak. Projenin bir diğer Başakşehir ilçesinde yer önemli parçası olan 8 alıyor. Doğal peyzajı en iyi binadan oluşan İnovasyon şekilde kullanma prensibine Kampüsü'nde biyomedikal dayalı olarak planlanana ve Ar-Ge merkezlerini bir araya akıllı şehir olarak tasarlanan getirilecek ve yaklaşık 10 bin proje kendi güneş paneli kişiye iş olanağı yaratılacak, çiftlikleriyle kendi gücünü İnovasyon Kampüsü'nün üretecek, enerji ihtiyacı etrafındaki 200 bin konusunda bağımsız bir metrekarelik alan, ofis alanı şehir olacak. 


Bio istanbul Projenin toplamda 6 Üniversitesi burada yer bin dairede 15 bin sakine alacak. Projede 650 bin ev sahipliği yapması metrekarelik doğal peyzajlı planlanıyor. Bu mahallelerde açık park alanı bulunacak sanat ve rekreasyon ve yerli bitki türlerinin alanlarından sinema korunmasının yanı sıra göl ve salonlarına, mağazalardan heykel bahçeleri yer alacak. 


YEŞİL Binalar Zirvesi'nin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Bio City Development Company COO'su Drevv Can Hlison, "Sürdürülebilirlik ve güzelliğin yaşam kalitesiyle doğrudan ilişkili olduğuna olan inancımızla bölgenin en çevreci toplumunu yaratmayı amaçlıyoruz. LEED Gold ve BREEAM Excellent belgesi dahil, sürdürülebilir gayrimenkul projelerinde ulaşılabilecek en yüksek standartlan yakalamayı hedefliyoruz. Bu anlamda Bio İSTANBUL, BREEAM Communities belgesi için pilot proje özelliği taşıyor" dedi. 


Hürriyet 


Geri Dön