19 / 04 / 2024

Bıraksak 1. derece sit alanlarında inşaatlar başlayacak!

Bıraksak 1. derece sit alanlarında inşaatlar başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İhlas Holding’e bulunduğu ziyaret esnasında çok önemli açıklamalarda bulundu.



Bakan Mehmet Özhaseki bakanlığa gelen başvurular ile ilgili çok çarpıcı bir ayrıntıyı gündeme taşıyarak sitemini dile getirdi. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Özhaseki, birinci derecede sit alanlarında yapıların yükselmesi için bakanlığa bir çok başvuru geldiğini, bırakmaları halinde milyonlarca metre karenin heba edileceğini belirtti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konu ile ilgili hassasiyetini şu şekilde aktardı; Bugünlerde ihmal edilen bölüm çevre, çünkü şehircilik çok hızlı gelişiyor. İnsanlar şehirlerde yaşadığı için belediyelerle ilgiliyim fikre sahipler. Deprem gibi bir gerçek var. Bunun neticesinde olabilecekler hepimizi korkutuyor. Belediyeler bazen öne çıktığı için şehir daha çok öne çıkıyor. Ama diğer taraftan da çevre açısından müthiş derecede derinden takip edilen bir iş var. Bu çevre noktasında da hassasiyetimiz çok ön plandadır. Sebebine gelince; yaşadığımız çevre milyonlarca yılda oluşmuş. Bu çevrede oluşabilecek herhangi bir zarar hayatiyetimizin sona ermesi demektir.'' dedi.

 

Özhaseki, Bakanlığa gelen müracaatların hep birinci dereceden sit alanlarında inşaat yapmaya yönelik olduğunu vurgulayarak; Milyonlarca metre kareyi heba edecekler. Bıraksanız koyların içerisinde o güzelim koylarda devasal yapılar çıkacak. İnsanoğlunun bitmek bilmeyen bir para kazanma hırsı var. Ama mücadeleye devam ediyoruz . Özel koruma alanlarımız var. Orada kendine has çalılar var. Bunlarla ilgili düzenlemeye devam ediyoruz. Şehirciliğin temel ilkelerini yeniden yazmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde imar ile ilgili yeni bir takım yasalar gelir diye düşünüyorum” diye konuştu. 

 

Kentsel dönüşüm hız kazanacak
Türkiye genelinde 7 milyon 500 bin binanın risk altında kaldığını sözlerine ekleyen Bakan Özhaseki, bunların yenilenmesi gerektiğini söyleyerek, “Dönüşürken doğru bir mantıkla dönüşmesi lazım. Hem sağlam yapmanız lazım hem de kendi medeniyetinizin izlerini taşıyacak mahalle kültürü ortaya koymanız lazım. Bunun tüm planlamaları bir çok yerde yapıldı. Önümüzdeki dönem bu kentsel dönüşümün hızlanacağı bir dönem olacak diye düşünüyorum. Bu bir mecburiyet, bir zorunluluk, çaremiz yok yapmalıyız” dedi.
 


Geri Dön