24 / 04 / 2024

Birçok sağlık çalışanı koronavirüs korkusundan ayrı ev kiraladı!

Birçok sağlık çalışanı koronavirüs korkusundan ayrı ev kiraladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yoğun mesai yapan doktorlardan Uzman Dr. T.G., bu süreçte yaşadıkları zorlukları anlattı. Uzman Dr. T.G,” “Virüs bulaştırma riskim nedeniyle ailemle evlerimizi ayırdık. Daire kiraladık” dedi…



Türkiye’de etkisini artırmaya başlayan koronavirüs salgınına karşı sağlık çalışanları büyük mesai veriyor. Uzman Dr. T.G, bu süreçte yaşadıklarını anlatarak, evlerinden ayrılıp ayrı daire kiraladıkların söyledi.

Milliyet’ten Mert İnan’ın haberine göre; Uzman Dr. T.G., “Virüs bulaştırma riskim nedeniyle ailemle evlerimizi ayırdık. Bu durumda yüzlerce meslektaşım var. Artık nörologlar, göz doktorları bile Kovid-19 ile savaşta cephede yer alıyor. Korku içindeyiz ama cepheden çekilemeyiz” dedi.

Göğüs hastalıkları uzmanı T.G., toplam 13 Kovid-19 vakasının olduğu özel sağlık kuruluşunda gece-gündüz demeden hizmet veren kadın hekimlerden biri. Eşi ve 5 yaşındaki oğlunu virüs bulaşma riskine karşı 2 hafta önce annesinin evine yollayan T.G.’nin yaşadıkları kendi durumunda olan yüzlerce meslektaşıyla aynı. Salgın bitene kadar ailesinden uzak kalacağını söyleyen T.G., şunları anlattı:

Daire kiraladılar

“Tüm önlemleri almış olsak da eşim ve çocuğuma virüs bulaştırma riski nedeniyle evlerimizi bir süreliğine ayırdık. Eşim, 5 yaşındaki oğlumla 2 haftadır annemin evinde kalıyor. Sürecin sonuna kadar ailemi göremeyeceğim. Benim durumumda olan yüzlerce meslektaşım var. Evde yaşlı anne ve babası olanlar da evlerini ayırdı. Evlerini ayıramayan arkadaşlarımızın bir kısmı konuk evlerinde, bir kısmı da otelde kalmaya başladılar. 3 aylık stüdyo daire kiralayanlar bile var. Oğlum ve eşimle 2 haftadır görüntülü konuşuyoruz. Her telefonda karşılıklı ağlamaya başlıyoruz. Benim durumumda olan meslektaşlarımın 24 saat özeti, eve gelir gelmez, yaklaşık 1 saatlik kişisel dezenfekte süreci, bir şeyler atıştırmak, 5-6 saat uyumak ve sonrası 16-17 saat süren mesai. Kimse ile yüz yüze temasta bulunmuyoruz.”

Sinan Akçıl ve Burcu Kıratlı Riva'da geceliği 5 bin TL'ye ev kiraladı!


Geri Dön