28 / 03 / 2024

Birecik'te TOKİ çalışmaları başlıyor!

Birecik'te TOKİ çalışmaları başlıyor!

Birecik ilçesinde, halkın en önemli ihtiyaçlarından olan iki büyük projesi olan TOKİ ve doğal gaz çalışmaları start alıyor.



Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak 3 - 4 bin konutluk proje ile doğalgaz projesinin bu yıl fiilen başlayacağını belirtti. Başkan Pınarbaşı, Botaş ile yaptıkları görüşmenin ardından AKSA ile irtibata geçtiklerini, buradan yetkililerin ilçeye gelerek gerekli incelemeleri tamamladığını açıkladı. 


Devir teslim sözleşmesi yapıldı

Kazı işlemine başlamak için devir teslim sözleşmesinin yapıldığını ifade eden Başkan Pınarbaşı, “2017 yılı içerisinde doğal gazın ilk kazması vuruluyor. 2018 yılı içerisinde de çok büyük terslik olmazsa doğalgaz tüm işyerlerinde, evlerimizde olacak. Bu bakımdan Birecik halkımıza bayram müjdesi verebilirim” dedi.


Temiz ve ucuz enerji

Doğalgazın gerek temiz bir yakıt olarak çevreye, gerekse daha ekonomik olması nedeniyle bütçeye katkısının olacağını vurgulayan Başkan Pınarbaşı, “Halkımız bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Bize güvendiler ve bu görevi verdiler. Biz de koltukta oturmak için bu göreve gelmedik” diye konuştu.

Etüt çalışmaları tamamlandı


TOKİ konutlarının da bu yıl fiilen başlayacağını belirten Başkan Pınarbaşı, bununla ilgili de yetkililerle görüşmeleri yaptıklarını belirterek, “TOKİ Genel Müdürlüğünce görevlendirilen bir arkadaşımız, konutların yapılacağı yeri gördü, gerekli etüt çalışmaları tamamlandı. Herhangi bir problem yok. Avam projeleri de tamamlandı. Büyük ihtimalle bu yıl temel atılacak. Halkımıza verdiğimiz en önemli sözlerden birisi TOKİ, diğeri doğalgazdı. Şükürler olsun ki bunları gerçekleştirme fırsatı buluyoruz. Bu konuda bize katkı sunan bakanımız ve milletvekilimiz Ahmet Eşref Fakıbaba ve Ankara’da bizim tüm işlerimizi kolaylaştıran yetkililerimize teşekkür ediyorum. Zira, gerek doğalgaz projesi gerekse  TOKİ  projesi normal şartlarda 2018 yılında hayata geçecekti ancak, bunu erkene aldırdık” ifadelerini kullandı.

Ev kiraları düşecek


Proje tamamlandığında ilçede çok yüksek düzeylerde olan ev kiralarının büyük oranda düşeceğini ifade eden Başkan Pınarbaşı, “Bu yer hazineye ait olduğundan ucuza mal olacak ve halkımız söz verdiğimiz gibi ev kirası öder gibi ev sahibi olacak. Şu anda arsa fiyatları oldukça yüksek ve neredeyse Gaziantep il merkezi ile eşdeğerde. Bu yüzden halkımızın sıkıntı yaşadığını biliyoruz. TOKİ’nin bu tür projelerinin devamının gelmesinin de takipçisi olacağız. Şimdilik 3 ya da 4 bin aile ev sahibi olacak” dedi.


Milliyet 


Geri Dön