18 / 04 / 2024

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.



Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, ülke genelinde yapı inşaatlarının hızlandırılması amacıyla, bazı projelerin otomatik olarak onaylanmasını sağlayacak yeni bir sistemi uygulamaya başlayacaklarını belirtti. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Bakan'ın açıklamasına göre, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" belirlenecek. Birinci kategoride, "gelişmeye ayrılan" inşaat alanları kapsamında, "hastane, okul ve konut" inşası için değerlendirilecek ve bu alanlar için getirilecek yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

İkinci kategoride bulunan 'yenileme' amaçlı ayrılan inşaat alanlarının ruhsatlandırmaları ise "ilke olarak izin verilecek" alanlar olarak belirlenecek ve belirli incelemeleri da kapsayan inşaat izinlerinin verilme sürecine hız katılacak.

Üçüncü kategoride ise "korunma" alanları olacak ve bu bölgelerde inşaat izni alınamayacak. 

Bakan, "Uygulamaya başladığımız daha kolay, daha hızlı ve insan odaklı bir sistem ile ihtiyaç duyulan konut ve diğer yapıların üretim sürecini hızlandıracağız; insanlar da harekete geçebilecekler" şeklinde konuştu.

ABD'de inşaat harcamaları haziranda yüzde 0,7 azaldı!


Geri Dön