29 / 03 / 2024

Bitcoin birden neden düştü? Kripto paralar çakılıyor!

Bitcoin birden neden düştü? Kripto paralar çakılıyor!

Bitcoin'de (BTC) geçtiğimiz saatlerde yaşanan düşüşün nedeni ne? İşte kripto paraların değer kaybının arkasında yatan çok gizli neden!



Bitcoin’de Ani Düşüşün Sebebi!

Lider kripto para birimi olan Bitcoin, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın piyasalara uyguladığı sıkı para politikalarının amacı olan enflasyon verilerini düşürme gayesi beklentileri karşılamasıyla gözler yeniden Fed’e çevrildi. Federal Rezerv'in bir süredir faiz oranı artışları, genel olarak bitcoin ve kripto para piyasalarında düşüş eğilimi yarattı. Tüm zamanların en yüksek kripto seviyelerine ulaştıktan sonra düşüşün tetiklediği bir likidite krizi ve bazı altcoinler ile bitcoinlerin ağır kayıpları, büyük kripto para şirketlerinin iflaslarına yol açtı. Son olarak, ayı sezonu, kripto borsası FTX'in çöküşüyle ​​etkisini artırdı ve BTC'yi tekrar 15.476 dolara itti.

Fed Beklentileri!

Ayrıca ABD enflasyon verilerindeki düşüş, 1 Şubat 2023'te yapılması planlanan Federal Rezerv Kurulu toplantısına odaklandı. Tarihsel verilere bakıldığında, Bitcoin'in Federal Rezerv'in açıklaması öncesindeki fiyat düşüşü mevcut haliyle yeniden ortaya çıktı. Son dakikalarda ABD Dolar Endeksi (DXY), Fed toplantısı öncesi yükseldi ve Bitcoin'in devalüasyonunu yeniden gözlemleyebiliriz. DXY, bir ülkenin faaliyet gösterdiği altı farklı ülkenin para birimlerine karşı bir endeks olarak tanımlanmaktadır.

Bu arada, DXY'nin deneyimli güçlenmesi, ABD borsasının yanı sıra kripto para biriminin değerinin son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 5 oranında düşmesine neden oldu. Federal Rezerv Kurulu toplantısı öncesinde DXY ve yatırımcı paniği artarken Bitcoin düştü, ancak duyuru sonrası  Bitcoin’i neler bekliyor hep birlikte öğreneceğiz.

Bitcoin'de yükseliş sürüyor. Kriptocuların gözü bu haberde!
Yeni iflaslar geliyor! Bitcoin yatırımcıları daha da zenginleşecek
Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto paralar neden yükseliyor?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön