19 / 04 / 2024

Bitcoin BtcTürk'ü nasıl etkiledi?

Bitcoin BtcTürk'ü nasıl etkiledi?

Türkiye ilk kripto para platformunun CEO'su Özgür Güner, Bitcoin konusunda açıklamalarda bulundu. Güner kripto para sigortacılığı ile ilgili çalışmaların yapıldığını dile getirdi. 



Türkiye ilk kripto para platformu olan BtcTürk'ün CEO'su Özgür Güneri, son zamanlarda kripto paralarda yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Milliyet'ten Derin Gökçe'nin haberine göre; Güneri bu zamana kadar coinler arasında sadece Bitcoin'e yatırım yaptığını, aldığı kripto paraları ise bugüne kadar hiç satmadığını dile getirdi. İşte Güneri'nin kripto borsasına dair açıklamaları...

1.Thodex olayının sizin sektöre yansımaları nasıl oldu?

Bugüne kadar ortaya koyduğumuz çabanın ve değerin kullanıcılar tarafından anlaşıldığı gördüğümüz bir dönem oldu. Yaptığımız işin düzgünlüğü açısından olumlu bir noktada olduğumuzu gördük. BTCTürk'ten herkes parasını 5 dakika sonra çekse hiçbir şey olmuyor. Çünkü herkesin parası kendinin zaten. Biz o paralarla bankalar gibi kredi vermiyoruz veya farklı yatırım tasarruflarında bulunmuyoruz. Dolayısıyla iş modelimizin ne kadar doğru olduğu burada ortaya çıktı.

Bitcoin BtcTürk ü nasıl etkiledi?

Beni mutlu eden bir diğer konusu ise MASAK'ın yapmış olduğu düzenleme. Orada çizilen çerçeve bizim halihazırda uygulamakta olduğumuz bir sistem olduğunu gördük. MASAK'ın düzenlemesi bizim doğru yolda olduğumuzun bir başka göstergesi oldu.

2.Thodex olayının ardından kullanıcı kaybettiniz mi?

Genel olarak kullanıcı davranışında hiçbir çıkış görmedik. Bugün kullanıcı varlıklarının bir miktar daha artığını görüyoruz.

3.Ne kadar bir artış var? 

Thodex olayını da içine kapsayacak dönemde yüzde 20 civarında büyüdüğümüzü düşünüyorum. Bizim kendi kullanıcılarımız açısından bakacak olursak herhangi bir endişe veya hesap kapama veya bu konuya ilişkin herhangi bir soru işareti oluşmadığını gördük. Kullanıcılarımız bu dönemde normal fonksiyonlarına devam etti.

"İYİ BİR TRADER OLMADIM'

3.Bu zamana kadar kendi kripto para hesabınızda ne kadar para kaybettiniz veya kazandınız?

Riskle getiriyi birlikte değerlendirmek lazım ben hep onu savunuyorum. Dolayısıyla ortaya koyduğu değer açısından Bitcoin'e inandım. Bitcoin benim için değer saklama aracı olarak ön plana çıkıyor. Çok risk alan birisi olarak değil de muhafazakar portföy bakış açısıyla Bitcoin'i beğeniyorum. Bu finansal sistemdeki dalgalı süreçten Bitcoin'in sağlam çıkacağını düşünüyorum. Yatırım stratejimde basit. Alıyorum ve biriktiriyorum. Ben oldum olası zaten iyi bir trader olmadım. O nedenle ben fırsat buldukça biriktiriyorum.

Bitcoin BtcTürk ü nasıl etkiledi?

Özellikle böyle hızlı düşüşlerin olduğu zamanlarda biriktirmeye çalışıyorum. Ama hiç satmıyorum. Uzun vadede avantajlı olacağına inanıyorum.

4.Bu zamana kadar hiç kripto para satışı yapmadınız mı? 

Hayır. Ben hep biriktire biriktire gidiyorum. Arsa almak gibi düşünün. Evet kısa vadeli alım satımlarda büyük paralar kazanılıyor ama ben yapmıyorum ve fırsatım olduğu için rahat bir şekilde bekliyorum. O nedenle inmiş çıkmış benim için bugünden yarına çok bir şey ifade etmiyor.

5.Kripto para piyasalarında yaşanan keskin dalgalanma sizin şirketinizi nasıl etkiliyor?

Biz kullanıcıları bir araya getiriyoruz. Tamamıyla bir pazar yeri mantığıyla çalışıyoruz.  Tabi piyasalarda oynaklık yüksek olduğu zamanlarda kullanıcıların aktiviteleri bir miktar daha artıyor. Genel eğilim olarak aslında diğer finansal piyasalarda da olduğu gibi dalga boyu yüksek olduğu ve yönün yukarı olduğu zamanlarda hacim tabi daha da olumlu yönde etkileniyor. Volatilite bizim işimizin ayrılmaz bir parçası. Fiyat hareketi oldukça işlem hacimleri de bundan olumlu etkileniyor.

6.Kullanıcılar en çok hangi saatte işlem yapıyor?

Kripto paralar zaman anlamında sadece sınırları kaldırmıyor. Coğrafya anlamında da sınırları kaldırıyor. Belirgin bir saatten ziyade fiyat hareketi hangi coğrafya saatine geldiyse o saatte işlem yapılıyor. Örneği bizim için öyle günler oluyor ki sabah saat üçte normal bir iş günü diyebileceğimiz öğlen saatlerinden çok daha fazla hacim olabiliyor. Dediğim gibi kripto para canlı bir piyasa... Bazen sabah karşı olan işlem hacmi bizim ortalama gündüz mesai saati işlem hacminin çok üzerine çıkabiliyor.

Bitcoin BtcTürk ü nasıl etkiledi?

7.Kripto para piyasasında sigorta yaptırmak mümkün olacak mı? İnsanlara güvence verme gibi bir çalışmanız var mı?

Kullanıcılarımıza biz saklama hizmeti veriyoruz. Konuyla ilgili aksiyon aldık. Paranın büyük bir kısmını soğuk cüzdanlarımızda tutuyoruz. Sıcak tuttuğumuz paradan fazlasını da kendi şirket varlığımız olarak ayrı bir yerde tutuyoruz. Sıcak cüzdanlarımızın teminatı daha fazla olan kendi kripto paramız. Bu kendi içimizde bir sigorta mekanizması gibi. Özünde bakıldığında dünyada bunun örnekleri yavaş yavaş gelişmeye başladı.

Bizimde bu konuda bazı çalışmalarımız var. Hatta önümüzdeki dönem içerisinde bu saklama konusuna özel bu ayrı bir şirket yapısı olabilir.

8.Sigorta konusunda zaman verebiliyor musunuz?

Benim hayalim ve beklentim açıkçası bu yıl sonu sigorta yapısını olgunlaştırmak istiyoruz. Sigorta şirketleri ile görüşeceğiz. Bu da yıl sonuna netleşir diye düşünüyorum.

9.Siber saldırılara karşı ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Siber güvenlik tarafı işimizin ayrılmaz bir parçası. Çünkü bütün aktivitemiz dijital dünyada dönüyor. Çalışanlarımızın tamamı evden çalışıyorlar. Dolayısıyla tamamen dijital ortamda yürüyen bir sürecimiz var. Teknik olarak ekibimizin becerisi gücü yıllar içerisinde biriktirdiği deneyimi bizim için kıymetli.

Onun dışında bu alana yatırım yapmaktan hiç çekinmiyoruz. Türkiye'deki büyük ölçekli diyebileceğimiz finansal kuruluş ve bankalar da dahildir buna.... Kullandıkları yazılım ve güvenlik sistemlerini bizler de kullanıyoruz. Bakıldığında sistemlerimizin 7/24 güvenilir bir şekilde işlemesi için aslında tüm ekip ve donanım çalışıyor.

Ether coini, Bitcion'in yerini alabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön