25 / 04 / 2024

Bitcoin değer kaybediyor!

Bitcoin değer kaybediyor!

Bitcoin tekrar gerilemeye başladı. Cuma günü 37 bin dolar seviyesinden işlem yapılan kripto para birimi Bitcoin yeniden 35 bin dolar civarına düştü.



Bitcoin tekrar gerilemeye başladı. Cuma günü 37 bin dolar seviyesinden işlem yapılan kripto para birimi Bitcoin yeniden 35 bin dolar civarına düştü.

Milliyet'te yer alan habere göre; Florida'da gerçekleştirilen Bitcoin 2021 Konferansı, ülkelerin kripto piyasalarına ilişkin bakış açılarındaki değişiklikleri gözler önüne serdi. Konferansta, Orta Amerika'daki El Salvadorun Bitcoin'i ulusal para şeklinde onaylayacak ilk ülke olmak için hazırlık yaptığı, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin açıklamalarıyla öğrenildi. 

Bitcoin değer kaybediyor!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, konuya ilikin açıklamasında ülkenin blokzinciri teknolojilerini kullanarak modern finansal altyapılar hayata geçireceğini belirtti. Bitcoin'in, El Salvador'un resmi para birimi olan ABD dolarıyla beraber kullanılması planlanıyor. El Salvador Başkanı, Bitcoin'in yurt dışında oturan Salvadorluların memleketlerine yapacakları ödemeleri kolaylaştırdığı için bu şekilde bir karar verdiklerini dile getirdi.

Diğer taraftan Kripto paraların enerji tüketimini takip eden Digiconomist internet sitesinin kurucusu ve Bitcoin uzmanı Alex De Vries tarafından Bitcoin madenciliği amacıyla yenilenebilir enerjinin yeterli kaynak olamayacağı belirtildi.

Bitcoin madenciliğinde, ağdaki bütün bilgisayarların sayı tahmin etme oyunu oynadığına ve sadece doğru tahmin sonucu yeni blokların meydana gelmesi ve kripto para ödüllendirilmesinin yapıldığına dikkat çeken De Vries, "Şu anda tüm Bitcoin ağı, her saniye durmadan 150 bin katrilyon tahmin üretiyor. Dünyanın her yerinde bunun için çalışan milyonlarca cihaz var. Ağın enerji açlığı da buradan geliyor" diye konuştu.

Bitcoin değer kaybediyor!

"Bitcoin madencilerinin kömürden vazgeçmeleri için teşvikler verilebilir" 

De Vries, Bitcoin ağında etkili bir şekilde kullanıma sunulan tek yenilenebilir enerji kaynağının, Çin'in güneybatısında bulunan Sichuan hidroelektrik santralleri olduğuna ve burasının Bitcoin madenciliğindeki merkez olarak görüldüğüne vurgu yaptı.

De Vries, "Cihazların bir süreliğine bile durması madencileri büyük zarara uğratır. Bu durum da Bitcoin madencilerini fosil yakıtlar için ideal müşteri yapar. Atıl kömür santrallerini canlandırarak, fosil yakıtları kullanan çok sayıda Bitcoin madenciliği örneği var. New York'taki Greenidge şirketi ve Montana'daki Beowulf enerji şirketi bunlardan yalnızca ikisi" açıklamasında bulundu. 

Diğer taraftan, yeni hayata geçirilen Bitcoin Madenciliği Konseyi'nin piyasayı etkilemeyeceğine dikkat çeken De Vries, kömürden yenilenebilir kaynaklara geçebilmeleri amacıyla madencilerin finanse edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bitcoin değer kaybediyor!

Çevreye özenli davranmanın, "madencilerin karşılayamayacakları bir lüks" olduğunu dile getiren De Vries, şöyle konuştu:ac

"Bu kapsamda Square şirketinin yüzde 100 güneş enerjili Bitcoin maden fabrikasının çalışacağına inanmıyorum. New York merkezli bir yatırım yönetimi şirketi olan ARK Invest kısa süre önce, güneş piliyle şebekeye enerji sağlayan Bitcoin madencilik modeli geliştirdi. Belirli oranda kar elde etse de hiçbir madenci bu stratejiye yanaşmadı. Çünkü 7-24 kömürle çalışmak, her zaman sadece güneş enerjisiyle çalışmaktan daha karlı olacak."

Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken kripto para uyarısı!

Kriptolarda düzenlemeler sektörün önünü açacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön