25 / 04 / 2024

Bitcoin madenciliğinde yeni fırsat!

Bitcoin madenciliğinde yeni fırsat!

Bitcoin madenciliği fazla elektrik tüketimi nedeniyle son günlerde gündem olmaya devam ediyor. Birçok kurum yeni kaynaklar bulmak için çalışmalarına devam ediyor.



Bitcoin ve diğer coin'lerin madencileri, ciddi enerji tüketicisi. Özellikle de elektrik. Milliyet'te yer alan habere göre; Farklı alternatifler de gündemde. Cambridge Üniveristesi' tarafından  yapılan bir araştırmaya göre, dünya çapında Bitcoin madencileri 130 teravatsaat elektrik tüketiyor. Her gün daha çok mücadele' dediğimiz iklim krizi konusunda da bir tehdit.

Büyük bir sorun

Bitcoin ve diğer coin madencileri genelde Çin'de yapılıyor.  Resmi rakamlar yok, ama IP adresleri ile yapılan değerlendirmeye göre Çin'deki üretim toplam üretimin yüzde 60'ından çok Çin'i'coinciler' olarak ABD, Rusya, Kazakistan, Malezya ve İran takip ediyor. Türkiye'de ise Bitcoin ve türev coin madencileri var, ama oran düşük. Onbinde 2 - 3ʻler düzeyinde olduğu sanılıyor. Bu yüzden de hem enerji tüketimi, hem kirlilik anlamında çok büyük tehdit yok.

Bitcoin madenciliğinde yeni fırsat!

Coin'ciler ya elektrik üretim santralleri alıyor, ortaklık yapıyor ya da hidroelektrik ve kömür santrallerinden enerji kullanıyor. Bu konuda yerel yönetimler ve devlet kurumları ile işbirliği yapanlar da var. Hatta İran bir süredir bu konuda farklı bir yaklaşım içinde Kripto para madencileri ile resmi olarak çalışmaya başladı. Enerji Kripto para madencileri ile resmi olarak çalışmaya başladı. Enerji ve ucuz doğal gaz santralleri bu iş için kullanılıyor.

Türkiye'de var, ama henüz yaygın değil. Çünkü yurtdışında daha ucuz alternatifler bulunuyor. Ama gelecekte özellikle güneş enerjisi ve rüzgar santrallerinin bu konuda etkin kullanılmasının gündeme gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

ABD, kripto para madenciliğinde ilk sırada!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön