18 / 04 / 2024

Bitcoin tarihinin en yüksek kapanışı yaptı!

Bitcoin tarihinin en yüksek kapanışı yaptı!

Bitcoin'in vadeli işlem  EFT'si New York borsasında işlem görmeye başlamasıyla piyasada hareketlilik başladı. Bitcoin, günü en yüksek kapanışı gerçekleştirdi. 



Kripto para biriminin atası kabul edilen Bitcoin zirveye tırmanmaya devam ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; önceki hafta Cuma günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin’e dayalı vadeli işlem ETF’sine onay vereceğine yönelik gelişmeler piyasada olumlu fiyat hareketler yaşandı. 

Bitcoin tarihinin en yüksek kapanışı yaptı!

BITCOIN ETF’SİNE YOĞUN İLGİ

Pazartesi günü beklendiği gibi SEC, ProShares'in Bitcoin borsa yatırım fonununa onay verildi. Salı günü işleme açılan ETF ise yoğun ilgiyle karşılaştı. New York borsasında listelenen ProShares’ın Bitcoin vadeli işlem ETF’sinde piyasanın açılmasıyla beraber ilk 20 dakikada 6.5 milyon hisse işlem gördü. İşlem hacmi kısa sürede 266 milyon dolara ulaştı. 

ProShares'nin "BITO" koduyla işlem gören Bitcoin ETF’si bu gelişmeyle beraber başlangıçta yüzde 3’ün üzerinde yükseliş kaydetti. İlk işlem gününde 40.89 dolardan açılan BITO, 42.15 dolara çıktı. 


ABD'de ilk Bitcoin ETF'si işlem görmeye başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön