25 / 04 / 2024

Bitcoin'de çöküş geliyor mu? Kripto yatırımcıları dikkat! Bitcoin'de 13 bin dolar tedirginliği....

Bitcoin'de çöküş geliyor mu? Kripto yatırımcıları dikkat! Bitcoin'de 13 bin dolar tedirginliği....

Zirveye ulaştığı noktadan yüzde 70'ten fazla gerileyerek 17 bin 50 dolar seviyesine düşen Bitcoin, hafif bir toparlanma yaşayıp 22 bin dolar seviyelerine yükselse de yeni bir geri çekilmeyle yatırımcıları tekrar tedirgin etti. 



BİTCOİN'DE 13 BİN DOLAR ENDİŞESİ 

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD merkezli MVIS şirketinin en büyük 100 kripto para biriminin performanslarını ölçtü ve MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 endeksini hazırladı. Endeks bugün itibariyle yüzde 2,1 oranında geriledi. 

ABD merkezli araştırma şirketi Fundstrat Teknik Stratejisti Mark Newton, yayınladığı teknik analiz notunda, kısa vadeli kritik noktaların çoğunun son bir çöküşü işaret ettiğine dikkat çekiyor. Yeni bir dip yaşanmasının yüksek ihtimal olduğunu vurgulayan Newton, Bitcoin’in dip seviyesi olan 17.500 dolar seviyesinin yeniden test edilmesi durumunda 12.500-13000 dolar seviyesine kadar gerçekleşecek büyük bir çöküşün yaşanmasının oldukça mümkün olduğunu aktardı.

Bitcoin de çöküş geliyor mu? Kripto yatırımcıları dikkat! Bitcoin de 13 bin dolar tedirginliği.... 

En kötü senaryoya göre plan yapılması gerektiğine dikkat çeken Newton, yeni dip seviyelerinin ise uzun vadeli yatırımcılar için mükemmel bir yer olduğu görüşünü savundu. 

KRİPTOLAR AĞIR HASAR GÖRDÜ 

Özellikle son aylarda büyük düşüşler yaşanan teknoloji şirketi hisseleriyle paralel hareket ederek değerinin yüzde 70’ini yitiren dev kripto Bitcoin, , teknoloji hisselerinde devam eden düşüşe uyum sağlama tehlikesi içinde. Terra Luna ekosisteminin erimesi, Three Arrows Capital gibi milyarlarca dolarlık hedge fonların likidite sıkışıklığıyla karşılaşması, Celsius’un para çekme işlemlerini durdurduğunu duyurması, Cryptocom, Coinbase ve BlockFi gibi şirketlerin işten çıkarma açıklamaları gibi sorunlarla iyice yıpranan kriptolarda, yatırımcıların ürkekliğinin Bitcoin’deki olası bir yıkımı tetikleyebileceğine vurgu yapılıyor.

Bitcoin de çöküş geliyor mu? Kripto yatırımcıları dikkat! Bitcoin de 13 bin dolar tedirginliği.... 

ABD merkezli veri analizi şirketi Oanda’nın Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam, son günlerdeki kripto manşetleri dikkate alındığında fiyatların bir süre yatay seyretmesinin yatırımcıları bir nebze olsun rahatlatmış olması gerektiğinin altını çiziyor. Önümüzdeki haftalarda çöküşün daha da derinleşmesi tedirginliğinde olduğunu belirten Erlam, yatırımcıların da genel anlamda kendisi gibi düşündüğünü belirtti. Newton ise, 2 veya 3 hafta içinde yaşanacak olası düşüşlerin alım fırsatı anlamına geleceğine dikkat çekti.  

Altın 2 ay sonra bu rakamı görecek! Tahminleri bir bir çıkan İslam Memiş'ten flaş açıklama! Hemen bu rakamlara bakın!

Bankalardan son dakika şoku! Ziraat, Vakıfbank, Akbank, Teb ve Garanti resmen tek tek açıkladı!

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön