19 / 04 / 2024

Bitlis Tatvan Meslek Yüksek Okulu'nun yeni binası açıldı!

Bitlis Tatvan Meslek Yüksek Okulu'nun yeni binası açıldı!

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Bitlis Eren Üniversitesine bağlı Tatvan Meslek Yüksek okulunun yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.



Bitlis Tatvan MYO bahçesinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Tatvan Meslek Yüksekokulu’nun 29 Mayıs 2007 tarihinde 5662 sayılı kanunla Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden ayrılarak BEU’ye bağlandığını hatırlatarak, “Meslek yüksekokulumuzda bilgisayar teknolojileri, elektrik ve enerji programı, elektronik ve otomasyon programı, gıda işleme programı, inşaat programı, kimya ve kimyasal işleme teknolojileri programı, laboratuar teknolojileri gece ve gündüz programı, mimarlık ve şehir planlama programı, muhasebe ve vergi programı, yönetim ve organizasyon programı olmak üzere 10 program üzerinde eğitim öğretim çalışmasına devam etmektedir” dedi.

Tatvan Meslek Yüksekokulu’nda 3 yardımcı doçent, 19 öğretim görevlisi, 3 okutman olmak üzere 25 akademik personel tarafından eğitim verildiğini ve bin 240 öğrencinin de eğitim gördüğünü kaydeden Doğru, “2015 yılında bu binanın temeli atılarak 2016 yılında, geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. Ben burada yüklenici firmamıza teşekkür etmek istiyorum, çünkü binamızı 2 yıl gibi kısa sürede kullanılır hale getirmiştir. Binamız yaklaşık olarak 15 milyona mal olmuş ve 3 bin 800 metrekarelik taban alanına sahip olup, zemin kat ile birlikte 4 kat üzerinde, toplam 14 bin 400 metrekarelik bir kapalı alana sahiptir. Bina içerisinde 50 kişi kapasiteli 15 adet derslik bulunmaktadır. Böyle bir modern binayı, öğrencilerimizin hizmetine sunmuş oluyoruz” diye konuştu.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, “Üniversiteler bir şehir için çok kıymetli kurumlar. O şehrin potansiyelinin ortaya çıkarılmasında, potansiyellerinin verime, değere çevrilmesinde katma değer üretiminde çığır yol açılmasında çok etkili, çok gerekli kurumlar. Bitlis Eren Üniversitesi yeni küçük olmasına rağmen hızla büyüyen, bu anlamda şehrine hizmeti getirmede ulaştırmada hızla gayret eden bir üniversite. Geleceğimiz, umudumuz hani çocuklarımızdır deriz ama, en çok da gençlerimizdir. Bu gün biz nöbet aldık. Belli kurumlarda, birimlerde, mevkilerde hizmet noktasında emaneti biz aldık. Ama yarın sizler gençlerimiz alacaksınız. Ben hepinizin bu okulda iyi eğitimler alacağınıza eminim. Burada bize düşen belki bir şeyler de vardır ama en çok da üniversite yönetimine, en çok da öğrencilerimize iş düşüyor. Bu bina hayırlı uğurlu olsun. Hocalarımız, öğrencilerimiz ilmin en güzeliyle, en verimli seviyesiyle İnşallah muhatap olsunlar ve hep birlikte mutlu olun. Hep birlikte bütün Türkiye’miz, bütün insanlık, bütün dünya mutlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çınar, Rektör Doğru ve diğer davetliler tarafından okulun açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından davetlilerle birlikte binayı dolaşan Vali Çınar, öğrencilerle sohbet etti. Düzenlenen açılış töreni verilen kokteyl ile sona erdi.

Açılış programına, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Rektör Mahmut Doğru, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve davetliler katıldı.



Milliyet


Geri Dön