19 / 04 / 2024

Bitlis'e havaalanı yapılacak!

Bitlis'e havaalanı yapılacak!

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, kentte konvansiyonel tipli havaalanı kurulması için, 200 dönüm araziye ihtiyaç duyduklarını bildirdi



Taşdemir, Bitlis'in, turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve bu nedenle kente havaalanı kurulması gerektiğini belirtti. Bitlis'e havaalanı yapılmasıyla, kentte büyük bir gelişme sağlanacağını vurgulayan Taşdemir, şöyle konuştu: "Havaalanı Bitlis'i kalkındıracak ve bu Bitlis için temel bir ihtiyaç. Çünkü Bitlis'in turizm potansiyeli çok yüksek. Havaalanı için Tatvan ilçemizde düşünülen bir alan vardı. Bu arazide bir çalışma yaptık. Hava alanın konvansiyonel tipli olması için, 200 dönümlük bir araziye ihtiyacımız var. Ancak bu alan, havaalanı için yetersiz kaldı. Bu nedenle aynı mevkideki Tatvan Tugay Komutanlığı'nın, arazisini bize devretmesi için brifing düzenledik. Kendileri de bu konuda uygun görüş verebileceklerini söylediler. Yazışmalarımızı yaptık. Bu arazinin tahsis edilmesinin ardından, havaalanın yapımı için ne gerekiyorsa yapacağız."

Taşdemir, 2009 yatırım programında yer verdikleri havaalanının yapılması için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bakanlıkla yapılan ortak çalışmaların olumlu sonuçlanacağına inandığını belirten Taşdemir, şöyle konuştu: "Havaalanın eski projesi iptal edildi. Yeni bir proje yapacağız. Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgi genel müdürlüğü bunu yapabileceklerini bize söyledi. Şu an önemli olan arazi tahsisini sağlamak ve kurumlar arasında uygun görüşleri almak. Bu yıl bunlar tamamlandığı takdirde, 2010 yılında havaalanı inşaatına başlayabiliriz."
AA


Geri Dön