19 / 04 / 2024

Bitlis'e otogar mı yapılacak?

Bitlis'e otogar mı yapılacak?

Şehirlerarası otobüs terminali olmayan tek il konumundaki Bitlis’te bu sorunun çözülmesi için Rahva mevkiinde yapılan otogar binası kaderine terk edilmiş durumda. Yıkılmaya yüz tutulmuş binanın onarılarak hizmete sunulması için Bitlis Belediyesi talip old



Şehirlerarası otobüs terminali olmayan tek il konumundaki Bitlis’te, belediye otogar yapmaya talip oldu.

Şehirlerarası otobüs terminali olmayan tek il konumundaki Bitlis’te bu sorunun çözülmesi için Rahva mevkiinde yapılan otogar binası kaderine terk edilmiş durumda. 2006 yılında büyük hayallerle yapılan ve bugün yıkılmaya yüz tutulmuş binanın onarılarak hizmete sunulması için Bitlis Belediyesi talip oldu. Otogarın takas usulüyle belediyeye devredilmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, kendilerine verilmesi halinde 3 ay gibi kısa bir sürede faaliyete koyarak hizmete sunacaklarını belirtti. Olan, Bitlis’in Türkiye’de şehirlerarası otobüs terminali olmayan tek il konumunda olduğuna dikkat çeken Olan, “Bildiğim kadarıyla Bitlis Türkiye’de otogarı olmayan tek ildir. Doğal olarak bundan önce buradaki yaklaşık 19 bin metre kare arsayı otogar yapılması için  TOKİ  İl Özel İdareye vermiş. İl Özel idare burayı ihaleye çıkararak bir yüklenici firmaya teslim etmiş. Yüklenici firma belirli bir aşamaya getirdikten sonra bildiğim kadarıyla zarar ettikten dolayı işi bitirememiş. O günden bu yana burası kendi halinde çürümeye terk edilmiş” dedi.

Daha önceki belediye başkanının da yıkılmaya terk edilmiş otogar binasının belediyeye devredilmesiyle ilgili bir talebinin olduğunu dile getiren Olan, kendilerinin de arsa takası karşılığında belediyeye devredilmesi için girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Kendilerine devredilmesi halinde kısa süre içinde Bitlis’te otogar sorununu gidereceklerini ifade eden Olan, "Bizde bu yıl bir arsa karşılığında takas usulüyle devredilmesini talep ettik. Yaklaşık 3 aydır valiliğe ve özel idareye başvuruda bulunduk. Sağolsun buradan giden vali bey bu talebe sıcak baktı. İl genel mecliste değerlendirileceği söylendi. Uygun görülmesi halinde bize verileceği söylendi. Bu arda valinin değişmesi, il genel meclisin tatile girmesi nedeniyle bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Bize verilmesi halinde burayı 2-3 ay gibi kısa bir sürede faaliyete sokacağımıza inanıyoruz. Görüldüğü gibi şuan burasının cam mekanları hepsi parçalanmış. Kazan dairesi çamurla dolmuş. Çevre düzenlenmesi yapılmamış durumda. İç dizaynıyla ilgili yeniden bir iyileştirme yapılacak. En önemli sıkıntı olan çevre düzenlenmesi yapılacak. Bu çalışmaların ardında Bitlis yeni bir otogara kavuşarak çarşı merkezinin de rahatlanmasına neden olacaktır” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön