29 / 03 / 2024

Bitlis'e yeni yapılan otogar satılacak

Bitlis'e yeni yapılan otogar satılacak

Bitlis'in Rahva bölgesine inşa edilen otogarın, kullanıma elverişli olmadığı belirtildi



Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, teknik olarak bazı hataların yapılmasından dolayı, Bitlis'in Rahva bölgesine inşa edilen otogarın, kullanıma elverişli olmadığını ve otogarı satmayı planladıklarını söyledi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, otogarın satılmasından elde edilecek gelirle havaalanın yapımına başlayacaklarını bildirdi. Vali Yılmaz, şöyle konuştu:

"Otogarı satmayı veya kiraya vermeyi planlıyoruz. Bununla ilgili İl Genel Meclisi karar aldı. Otogar yapımında teknik olarak bazı hatalar yapıldığı için, yapı kullanıma elverişli değil. Otogarın satışından elde ettiğimiz geliri,
havaalanın yapımında kullanacağız. Ulaştırma Bakanlığı, hava alanının yapımına başlamamızı istedi. Biz havaalanı inşaatına başladıktan sonra, bakanlık da havaalanını tamamlayacak. Şu an arsa sorunumuz var. Arsa yetersiz olduğu için çalışmalara başlayamadık. Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın yanında bulunan araziyi buraya dahil etmek istiyoruz. Tugay Komutanlığı bunun için olumlu bir yazı yazdı. Cevabın olumlu geleceğine inanıyorum."

Havaalanı inşaatını 2010 yılı yatırım programına aldıklarını kaydeden Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı'ndan cevap beklediklerini ve yazının olumlu gelmesiyle çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.
A.A


Geri Dön