25 / 04 / 2024

Biz sağlamız kredimizi kesmeyin

Biz sağlamız kredimizi kesmeyin

Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, krizin turizm sektörünü etkilemeyeceğini söyleyerek, bankalara `kredileri kesmeyin' çağrısı yaptı.



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, dünyayı etkileyen ekonomik krizden Türkiye'de etkilenmeyecek bir sektör varsa bunun turizm sektörü olduğunu belirtti. Barut, düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılında turizmde hedefe ulaşıldığını, tüm destinasyonların artış gösterdiğini dile getirerek, gündemlerinde önümüzdeki yıl, küresel ekonomik krizin sektöre olası etkilerinin bulunduğunu söyledi. Barut `Biz talep yönünden önümüzdeki sene çok büyük bir kayıp beklemiyoruz. Belki hiç kayıpsız sezonu kapatabiliriz. Herşey dahil avantaj olabilir' dedi.

KREDİLERİN YÜZDE 98'İ DÖNÜYOR

SEKTÖRÜN finansman desteğine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Barut, özellikle Türkiye'de ayakta kalacak, kaybetmeyecek bir sektör varsa o da turizm sektörü. Ancak maalesef finans kuruluşları, bankaların bakış açısı, tüm sektörleri aynı kaba, kalıba koymakta ve bu musluğu kısmaktan dolayı bizim başta konaklama olmak üzere turizm sektörü de etkilenmektedir' dedi. Bu yıl 20 milyar doların üzerinde turizm gelirinin beklendiğini söyleyen Barut, turizme verilen kredilerde yüzde 98 oranında geri dönüş olduğunu, takip gerektiren kredilerin yüzde 2 payı bulunduğunu belirtti.

Star Gazetesi

Geri Dön