25 / 04 / 2024

‘Bizim Mutfak Lokantası’ Akasya AVM’de de açılacak!

‘Bizim Mutfak Lokantası’ Akasya AVM’de de açılacak!

Kendisini ‘Mecburu gurme’ olarak tanımlayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bir süre önce Karaköy’de açtığı ‘Bizim Mutfak Lokantası’nı yine kendi grubuna ait olan Akasya AVM’de de açıyor...




Kendisini ‘Mecburu gurme’ olarak tanımlayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bir süre önce Karaköy’de açtığı ‘Bizim Mutfak Lokantası’nı büyütüyor. Murat Ülker kişisel olarak da ilgi duyduğu bu lokanta konseptini yaymak için ilk adımı yine kendi grubuna ait olan Akasya AVM’de atıyor.


TÜRKİYE’de son dönemde en çok satın alma ve birleşmeler yeme-içme ve restorancılık alanında yapıldı. Doğuş gibi dev grupların girdiği alan, eski sanayicilerin yeni gözdesi. Yıldız Holding, Mayıs 2012’de Eminönü’nde ‘Bizim Mutfak Lokantası’nı açarak ilk adımını atmıştı. İkinci adımı ise, Yıldız Holding’in iştirakleri arasında bulunan SAF Gayrimenkul’ün Akkök ve Sinpaş gruplarıyla ortaklaşa Acıbadem’de gerçekleştirdiği Akasya AVM’de atılıyor. Murat Ülker’in bu restoran konseptiyle yakından ilgilendiği ve mesaisinin büyük kısmını ona ayırdığı söyleniyor.


EN MODERN OSMANLI

Murat Ülker’in, Eminönü’nde proje konseptini tamamen emanet ettiği Mimar Sinan Kuran, en modern Osmanlı yorumuna imza atmıştı. Zemininde karo çiniler, duvarlarında Selçuklu motifli seramikler, Osmanlı tarzında aydınlatmaların bulunduğu mekânda eklektik bir hava bulunuyor. Akasya AVM’deki ‘Bizim Mutfak Lokantası’ da aynı çizgileri taşıyacak. Yıldız Holding’in (Ülker) gıda alanındaki gücünü ve ürün çeşitliliğini bir restoranda tüketiciye sunmak için yola çıkılan projede, Murat Ülker’in mottosu “Halkı uygun fiyatlı, kaliteli ürünlerle buluşturmak” olmuş.


DONDURMACI DA OLDU

Murat Ülker, Akasya AVM’de dondurmacı Cold Stone Creamery’nin de bir şubesini açıyor. Dondurma markası Ülker Golf, premium dondurma markasını bir süre önce Türkiye’ye getirmiş, ilk şubesini Haziran 2013’te Ortaköy’de açmıştı. Akasya’nın yanı sıra Yeniköy’de de bir şubesinin hazırlıkları sürüyor. Murat Ülker Cold Stone’un mağaza konseptini de Sinan Kuran’a emanet etti. Murat Ülker’in giderek ‘gurme’ yatırımlara ilgi duyduğu ve restorancılık ve yeni mekân ve konseptler yaratacağı konuşuluyor. Ayrıca Yıldız Holding, 2011 yılında Cofe Crown’ın yüzde 50’sini Kuveytli Al Sayer Grubu’na satmış ve bunun sonucunda Cafe Crown mağazaları Caribou Coffee’ye dönüşmeye başlamıştı. Caribou Coffee’lerin de sayısı hızla artmaya devam ediyor.


James Bond’a girdi

JAMES Bond serisinin son filmi Skyfall’un, Sirkeci’de yapılan çekimlerinde Bizim Mutfak Lokantası da yer almıştı. Konseptin yaratıcısı KRN Mimarlık’ın sahibi Mimar Sinan Kuran, mekân, mağaza ve otel tasarımlarıyla tanınıyor. Zorlu Center’da Doğuş Grubu’nun açtığı Parle ve Trump Tower’da açılan Duke’te de Kuran’ın imzası bulunuyordu.


Akasya’da ilginç mekânlar

EN son 6 Mart’ta açılacağı duyurulan ancak şu sıralar bu tarihe yetişmesinin pek mümkün olmadığı konuşulan Akasya AVM, pek çok ilginç meâna da ev sahipliği yapacak. Yenibosna’da Boyner Grubuyla ortak olduğu StarCity’den sonra Akasya, Yıldız’ın ikinci AVM yatırımı oluyor.



Hürriyet


Geri Dön