25 / 04 / 2024

Blue Lake, yabancı yatırımcılardan yoğun talep görüyor!

Blue Lake, yabancı yatırımcılardan yoğun talep görüyor!

METAL Yapı Konut'un Küçükçekmece'de bir tarafı göl diğer tarafı deniz manzaralı projesi Blue Lake, yabancı yatırımcılardan yoğun talep görüyor.



250 milyon dolarlık yatırım değerine sahip Blue Lake'e Ortadoğu ülkelerinden önemli bir talep olduğunu belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, projenin deniz ve göl manzarasına sahip olması, ulaşımının rahat olması ve çevre alışveriş merkezlerine yakınlığından dolayı Blue Lake'in Ortadoğu dünyasından ciddi bir talep gördüğünü söyledi. 


Toplamda 788 daire ve 22 ticari üniteden oluşan projenin yaklaşık 200 adedinin rezerve edildiğini söyleyen Akın Karali, yabancı bir yatırımcı grubuyla 30 daire için de anlaşma yaptıklarını belirtti. Projede fiyatlar 198 bin dolardan başlıyor. Projede toplam 8 blokta 788 daire, sahil bölümünde ise Metal Yapı Konut'un perakende ve AVM sektöründeki marka gücü ile isimlenen yeme - içme sektörü ile donatılmış 22 ticari ünite yer alıyor. Projede, 60 metrekare ile 400 metrekare arasında 1+0'dan 4+1 dublekse kadar değişen daire alternatifleri, teraslı, balkonlu ve bahçeli konutlar yer alıyor. 


Vatan



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 1 milyon 343 bin metrekare inşaat alanı ile 1 7 projeyi tamamlayan, 9 yüz 17 bin metrekare inşaat alanı ile 7 projeyi halen sürdüren, 7 yüz 70 bin metrekare için yeni proje hazırlığında bulunan Metal Yapı Konut'un sürdürmekte olduğu projelerden biri Blue Lake Küçükçekmece, 788 konut ile kabası tamamlandıktan sonra satışa başlamış projelerinden biri.

 

Blue Lake projesini 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiren firmanın önümüzdeki 5 yıl içerisinde planladığı projeler ve arsa stoku ile hedefi ise; 2 milyar bin dolar ciroya ulaşmak.


Proje 38 bin metrekare üzerinde 19 bin metrekareye yerleşen zemin üstü 14 katlı 10 bloktan oluşuyor. Bloklar "S" formunda iki avlu oluşturacak şekilde salon ve mutfakları göl ve deniz manzarasına dönük, dalga formunda cephe kütleleri ile tasarlanmış. Proje, 60 ile 63 metrekare arasında değişen 0+1, 82 ile 126 metrekare arasında değişen 1 +1, 134 ile 268 metrekare arasında değişen 2+1, 1 73 ile 224 metrekare arasında değişen 3+1 dairelerden ve özel tasarım 1+1, 3+1, 4+1 dubleks dairelerden toplam 788 konut ve toplam 10 bin metrekare 22 ticari birim içeriyor. Tüm dairelerin manzara yönünde 24 ile 40 metrekare arasında değişen elektrik tesisatı çekilmiş üstü kapalı kısaca bir oda gibi hizmet verecek balkon teras mekânları ile dış yaşam desteklenmiş. 0+1 ve 1+1 daireler birleşebilme özelliği ile daha geniş modüllere olanak da sağlıyor.

Gök terasta havuzlar ve sosyal alanlar 

Bloklar en üst kotta çelik köprüler ile birbirine bağlanmış. Bu bağlantılar ile tüm çatı teraslar 15. katta 1 kilometre 300 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolu oluşturuyor. Bu yol üzerinde dinlenme locaları, kafeler ve yüzme havuzlarına (infinity havuzlar) yer verilmiş. Gök teras 65 metre yüksekte panoramik manzarası yanında sessiz, mahrem ve hem projeden hem kentten tamamen izole bir sosyal alan oluşturma çabası ile işlenmiş. Zemin kotta ise "S" formundaki yerleşimde orta avlulardan biri basketbol, tenis gibi daha hareketli aktivitelere ayrılmışken, diğer avlu kısmen sessiz oturma dinlenme alanları ile işlenmiş. Proje aynı zamanda Küçükçekmece sahilinde 10 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru ile sınır komşusu. Kapalı sosyal alanlar ise yüzme havuzu, SPA, fitness vb hizmetler ile yaklaşık bin 500 metrekare. 

Tüm camlardan manzara 

Çok sayıda konutun yer aldığı projelerde tüm dairelere eşit şans tanımak, 788 konutun hepsinde balkondan ve mutfaktan deniz görmek, blokların tek yönde yüklenmesi, diğer yönde genel ve acil durum merdivenleri ve asansörlere yer verilmesi anlamına geliyor. Sürekliliği devam eden balkon teraslar ile proje tamamen deniz göl cepheli bir konsepte dönerken, orta avlulardaki spor aktivitelerinin gürültüsünden de korunuyor.

Terasta hareketli yük

Havuz Teras havuz çözümleri teknik olarak iyi etüt edilmesi gereken bir karar. Hareketli yük, ekstra ağırlık yanı sıra su yalıtımı zemin kota göre çok daha teknik. Bu bağlamda projede gök teras ile son konut katı arasında bir teknik kat bırakılarak, yalıtım, ses, yük problemleri için özel önlemler geliştirilmiş. 

Cephede doğal ahşabın cazibesi 

Chapman Taylor'ın danışmanlığında, ECF Mimarlık tarafından çizilen Blue Lake'in iç mimari tasarımını ise Evrenol Mimarlık üstlenmiş. İç mekân yüksekliklerinin net 2 metre 90 santim olduğu projede, mutfaklarda 3'lü ankastre, giriş vestiyer dolabı, asma tavanlar ve gömülü aydınlatma armatürleri, satışa dahil iç mekân ürünleri. Dış cephede doğal ahşap ve prekast cephe elemanları ile kaplama yapılıyor. Alüminyum doğramalar kat yüksekliğinde balkon teraslara sürme kapı ile açılmış. Doğalgaz petekli ısıtma ve VRV sistem ile ısıtma soğutma sağlanmış. Yangın, su ve enerji denetimi otomasyona bağlı sağlanıyor. Zemin altı 2 katlı kapalı otoparklarda küçüklere 1 büyük dairelere 2 otopark ve her daireye depo alanı veriliyor. Projenin peyzaj alanları için 7 farklı konsept çalışılmış, şu anda Bursa, Yalova, Toscana bölgesinde yetişen bitkiler ile tasarım tamamlanmış. Gelecek yıl yaşamın başlayacağı projede satışlar 198 bin dolardan başlayıp, 1 milyon 300 bin dolara kadar çıkıyor. 


Habertürk





Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Metal Yapı Konut'un Küçükçekmece'de bir tarafı göl diğer tarafı deniz manzaralı projesi Blue Lake'in, yabancı yatırımcılardan ciddi talep gördüğü ifade edildi. 250 milyon dolarlık yatırım değerine sahip Blue Lake'e Orta Doğu ülkelerinden önemli bir talep olduğunu belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, projenin deniz ve göl manzarasına sahip olması, ulaşımının rahat olması ve çevre alışveriş merkezlerine yakınlığından dolayı Blue Lake'in Orta Doğu dünyasından ciddi bir talep gördüğünü söyledi. Toplamda 788 daire ve 22 ticari üniteden oluşan projenin yaklaşık 200 adedinin rezerve edildiğini söyleyen Akın Karali, yabancı bir yatırımcı grubuyla 30 daire için de anlaşma yaptıklarını belirtti. Projede fiyatlar ise 198 bin dolardan başlıyor. 

Proje, 190 ülkede 2 binden fazla tasarım üreterek 200'den fazla ödül almış olan dünyaca ünlü mimarlık ofisi Chapman Taylor'ın danışmanlığında, ECF mimarlık tarafından çizildi. Toplam 171 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Blue Lake Küçükçekmece projesinde toplam 8 blokta 788 daire, sahil bölümünde ise perakende ve AVM sektöründe isim yapmış yeme - içme alanlarıyla oluşan 22 ticari ünite yer alıyor. 

Projede, 60 metrekare ile 400 metrekare arasında 1+0'dan 4+1 dublekse kadar değişen daire alternatifleri, teraslı, balkonlu ve bahçeli konutlar yer alıyor. 

Bloklar birleşti Kaba inşaatı ve duvarları tamamlanan projenin 2017 yılı Eylül ayında tamamlanması hedefleniyor. 17 bin 500 metrekare peyzaj ve sosyal alana sahip olan projede 65 metre yüksekte, 15. 

katta yer alan Gök Teras'ta, bloklar özel bağlantı yolları ile birleştirilerek panoramik deniz ve göl manzarasına hakim 3 adet infinity havuzu/cafe ve oturma alanları ve 2.6 km yürüme parkuru oluşturuldu. Blue Lake Projesi, ayrıca Küçükçekmece sahilinde bulunan 6 km uzunluğundaki yürüyüş parkuruyla iç içe bulunuyor. 




Milliyet



Geri Dön