29 / 03 / 2024

Bodrum Bitezde icradan satılık yazlık! 2.1 milyon TL'ye!

Bodrum Bitezde icradan satılık yazlık! 2.1 milyon TL'ye!

Bodrum 1. İcra Müdürlüğü Bitezdeki 1.290 metrekare incir bahçesi içindeki yazlığı satmak için hareket geçti. Yapılan açıklamalara göre tahmini fiyat olarak 2 milyon 100 bin lira istenen yazlığın satış tarihi 10 Ocak 2012...



Bodrum 1. İcra Müdürlüğü Bitezdeki 1.290 metrekare incir bahçesi içindeki yazlığı satmak için hareket geçti. Yapılan açıklamalara göre tahmini fiyat olarak 2 milyon 100 bin lira istenen yazlığın satışı Bodrum 1. İcra Müdürlüğünde 10 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:

T.C. BODRUM l. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Dosya No: 2011/90 Tal
Tapu Kaydı: Muğla ili, Bodrum İlçesi, Bitez Köyü, Gündönümü mevkii, 7 pafta, 280 parsel, 3 cilt, 272 sayfada kayıtlı 1.290,00 m2 miktarlı tapu kaydında niteliği incir bahçesi olan taşınmaz

Hali Hazır Durumu: Satışa konu taşınmaz Bitez köyü, Gündönümü mevkii, 280 parsel içerisinde 160 m2 tek katlı ana bina içerisinde 1 adet kapalı mutfak, 3 adet yatak odası, 1 adet banyo-wc, 1 adet wc, salon, sera şeklinde düzenlenmiş kış bahçesi ve yaklaşık 25 m2 asma kat bulunmaktadır. Asma kat demir konstüriksiyon olarak yapılmış ve ahşap (Maun ağacı) kaplanmıştır. Tabanlar Maun ağacından rabıta şeklinde döşenmiştir. Banyo yaklaşık 15 m2 ebadında olup, dış cepheye bakan kısmı cam tuğla olarak yapılmış çok aydınlık ve ferah olduğu görülmüş, pencereler ahşap görünümlü pwc çift camlı, iç kapılar ve ana giriş kapısı ahşap olarak yapılmıştır.

İnşaat taş bina olarak yapılmış 1. sınıf işçilik ve malzeme ile imal edilmiştir. Ayrıca binanın 3 cephesinde de giriş sahanlığı ve teras olarak kullanılan taş kaplı kısımlar mevcuttur. Isıtma kalorifer, soğutma klima ile yapılmaktadır. Bu parselde ayrıca bahçe giriş kapısının sağ tarafında tek katlı yığma taş olarak yapılmış yaklaşık 20 m2 ebadında 1 oda, salon, banyo-wc si olan salonun üzeri tonoz şeklinde yapılmış tabanları taş, doğramalar ahşap yapılmış misafir odası bulunmaktadır. Bahçe silme ağaç doludur. Mandalin, portakal, greyfurt, muz gibi çok çeşitli ağaçlar vardır. Bahçe düzenlemesi yapılmış granit kesme taşla ara yollar döşenmiştir. Ayrıca evin arka kısmında Nilüfer havuzu ve hayvan kulübeleri ile yer altına gizlenmiş, kalorifer dairesi, mazot tankı ve su deposu mevcuttur. Arka kısımda yine altı su deposu üzeri ahşap kameriye bulunmaktadır. Bahçe içerisinde yine yaklaşık 30 m2 havuz vardır. Ayrıca iş bu parsel lehine ve Mehmet Karakuş'a ait 276 parsel aleyhine planında gösterilen yerden geçit hakkı (Başlama tarihi 21/05/1970 tapu kaydında olduğu şekliyle). 3. derece doğal sit alanı

İmar Durumu: Bitez Belediye Başkanlığının 03/02/2011 tarihi, ve 310.05-315 sayılı imar durum belgelerine göre 280 parsel 1/25000 ölçekli imar planına göre Tarımsal Niteliğini korunacak özel mahsul alanları içerisinde kalmakta olduğu Max KAKS:%5, Max Toplam inşaat alanı 250m2 H:6.50 mt ve 2 kat olmak üzere inşaat yapılabileceği bildirilmiş.

Muhammen Bedeli: 2.100.000,00 TL 

Satış Saati: 11:40 -11:45 Arası

Satış Şartları

1- Satış 10.01.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Bodrum 1. İcra Müdürlüğü önü (Koridor) - Bodrum Adliyesi Bitez -BODRUM adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 20.01.2012 günü Bodrum 1. İcra Müdürlüğü Önü (Koridor) - Bodrum Adliyesi Bitez -BODRUM adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
İşbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 18.11.2011 (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir. (IIK m.126) örnek No:27

B.74523 www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön