29 / 03 / 2024

Bodrum Epique Island projesinin metrekaresi 8 bin Euro!

Bodrum Epique Island projesinin metrekaresi 8 bin Euro!

Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy, Yönetim Kurulu üyesi Banu Aksoy ve Gayrimenkul Direktörü Aslı Yılmaz’ın katılımı ile Aksoy Holding’in ilk konut projesi Epique Island’ın proje detaylarının paylaşıldığı bir basın daveti düzenlendi.



Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy “Aksoy Holding ailesi olarak Türkiye’de meydana gelen olaylardan ötürü derin üzüntü yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sabır, hastanedeki vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” diyerek sözee başladı.


Aksoy, “Bugüne kadar yaklaşık 70 Milyon Dolar harcadığımız projenin toplam yatırım maaliyeti 200-250 Milyon Dolar civarındadır. Bu maaliyete inşaat, projelendirme, pazarlama, kdv ve finansman giderleri dahildir. Kaba inşaatın yaklaşık 3’de 1’ini tamamladığımız projede villaların ortalama satış fiyatları  metrekare başına 8.000 Eurodur. Mart ayı itibari ile satışlara başladık” şeklinde proje ile ilgili bilgiler paylaştı.


Bodrum Epique Island projesinin metrekaresi 8 bin Euro!


 ‘Yalınayak lüks’ konseptini Bodrum Tilkicik’e getiren proje

Conrad Istanbul Bosphorus’un sahibi olan Aksoy Holding, hayata geçirmekte olduğu villa, marina ve otel projesi Epique Island ile Bodrum’un yeni gözdesi Tilkicik Koyu’nda doğayla iç içe özel bir yaşam alanı sunuyor.


Çağdaş yatay tasarımı ile ayrışan Epique Island, Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda benzersiz bir yarımada üzerinde konuşlanıyor. 126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer alan projede; 3 farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, 50 suitten oluşan butik otel, plajlar, açık havuz ve deniz havuzu, heliport, çocuk kulübü, masaj odaları, restoran, kafe ve barlar yer alırken; ada sahiplerinin açık havada faydalanabilecekleri yoga ve fitness alanı ile güneşlenme terasları bulunuyor.


Villalar, araç yollarındaki konumlanmalarına göre arkadan veya önden girişli, arazideki konumlanmalarına göre de iki veya üç katlı olarak inşaa edilirken; Açık Teras, Avlu ve Lineer Villa olmak üzere üç farklı tipe ayrılıyor.


Adanın doğal dokusunun verdiği hissi korumanın ön planda tutulduğu proje, mimari yaklaşım olarak modern özellikleri ile de dikkat çekiyor. Adaya ait doğal taşlar mimaride yeniden hayat bulurken, proje süresince korunmaya alınan ağaçlar, proje sonunda yeniden ev, bahçe ve ortak alanlara yerleştiriliyor.


Bodrum Epique Island projesinin metrekaresi 8 bin Euro!


Projenin mimari tasarımında, birincil hedef olan rahatlığın yanı sıra sürdürülebilirliğe de aynı ölçüde önem veriliyor. Villalar, mekanik sistemlere bağımlılığı azaltacak şekilde doğal yaşam konseptine dayandırılarak iç yaşam alanları, dış mekanlar ile bütünleştiriliyor. Villalarda yaşam stilini tamamlayan son teknoloji kontrol sistemleri sayesinde, enerjinin optimum düzeyde kullanılması amaçlanıyor. Villalardan bağımsız olarak oluşturulan avlu ve teras alanları ile Bodrum’un eşsiz güzelliklerini dört mevsim yaşama imkanı yaratılıyor.


Zamanın ötesinde sonsuz bir keyif sunan Epique Island’ın mimarisini, dünyaca ünlü Güney Afrikalı SAOTA üstlenirken, iç mimarisini ise yine Güney Afrikalı ARRCC tasarladı. Konfordan ödün vermeksizin her ayrıntının düşünüldüğü Epique Island, SAOTA ortaklarından Philip Olmesdahl’ın da belirttiği gibi; ada sakinlerinin kendilerini ayrıcalıklı hissedecekleri kadar lüks, çıplak ayakla dolaşabilecekleri kadar doğal bir tasarımla kurgulanıyor..


Web: http://www.epique.com.tr/




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Ana faaliyet alanı enerji olan Aksoy Holding konut gayrimenkulü alanına yatırım kararı aldı. Sektördeki ilk projeleri Epique Island'a 200 milyon doların üzerinde yatırım yapacaklarını belirten Aksoy Holding CEO'su Batu Aksoy, gelir beklentilerinin ise 300-350 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Bodrum Tilkicik'te yapılan proje villa, otel ve marinadan oluşuyor.


Sabah



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Ana faaliyet alanı enerji olan Aksoy Holding, konut gayrimenkulü alanına da yatırım yapma kararı aldı. Bu amaçla Bodrum’da bir yarımada alan holding, ilk projesine 250 milyon dolara yakın yatırım yapacak. Ciro hedefiyse 300-350 milyon dolar civarında. Enerji, turizm ve uluslararası ticaret alanlarında faaliyet gösteren, Conrad Istanbul Bosphorus’un da sahibi olan Aksoy Holding, konut gayrimenkul alanındaki ilk projesi için kolları sıvadı. Bodrum Yalıkavak’taki Tilkicik Koyu’nda yarımada satın alan holding, burada, “Destansı Ada” anlamına da gelen “Epique Island”ı hayata geçirecek. 


Projenin villa, otel ve marinadan oluşacağını kaydeden holding CEO’su Batu Aksoy, toplam yatırım maliyetinin 200 milyon dolar olacağını kaydetti. Aksoy, “Ancak sonradan oluşabilecek maliyetlerle 250 milyon dolara kadar çıkabilir... Gelir beklentimizse 300-350 milyon dolar” diye konuştu. Aksoy, A-plus konut projelerine odaklanacaklarını vurgularken, “Epique markasıyla gerek Bodrum, gerek İstanbul, gerekse Türkiye’de gelişmeye açık diğer bölgelerde önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz. Gelecek yıl hedefimizde İstanbul’da bir proje olacak” dedi. Projede villaların ortalama satış fiyatları m2 başına 8 bin euro. 


Milliyet


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ana faaliyet alanı enerji olan Aksoy Holding portföy çeşitlendirmesi amacıyla konut gayrimenkulü alanına yatırım kararı aldı.

Ağırlıklı olarak petrol, enerji, turizm gibi sektörde faaliyet gösteren Aksoy Holding, Bodrum Tilkicik Koyu’nda 126 dönümlük yarımada üzerine 250 milyon dolarlık yatırımla Epique Island projesi kapsamında, 75 müstakil villa, 50 suitten oluşan butik otel ve 150 tekne kapasiteli marina kuracak. Aksoy Holding CEO'su Batu Aksoy, Epique markasıyla İstanbul yanı sıra gelişmeye açık diğer illerde de proje üreteceklerini söyledi.


Temel faaliyet alanı enerji olan, iştiraki Turcas’ın Shell ve RWE ile ortaklığı bulunan Aksoy Holding, gayrimenkul alanındaki Conrad İstanbul Oteli yatırımına, A plus konut yatırımını da dahil ediyor.  2017 yılında tamamlanması beklenen yatırımla ilgili basın toplantısı düzenleyen Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy, bu alanın aslında  kendilerine uzak olmadığını belirterek, Conrad Oteli ile bulundukları gayrimenkul sektöründe daha fazla büyümek istediklerini söyledi.


Yatırıma Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda bulunan 126 dönümlük yarımadayı satın alarak başladıklarını dile getiren Aksoy, Epique Island olarak adlandırılan proje kapsamında 75 müstaki villa, 50 suitin yer aldığı butik otel ve 150 tekne bağlama kapasiteli marinanın yer aldığını söyledi. Türkiye’de gayrimenkul alanında fırsatların sürdüğünü belirten Batu Aksoy, toplamda 200-250 milyon dolara mal olacak projeden 300-350 milyon dolar aralığında gelir beklediklerini anlattı.


Yarısını öz kaynaklarıyla gerçekleştirecekleri yatırımın kalan kısmını da bankalardan sağlayacakları destekle finanse edecekleri bilgisini veren Aksoy, 2017 yılında tamamlayacakları bu proje yanı sıra Epique markasıyla A Plus konut projelerine devam edeceklerini bildirdi. Aksoy ilk etapta İstanbul’da aynı segmentte bir projeye başlayacaklarını, bunun gelişmeye müsait diğer bölgelerde de geliştirileceğini ifade etti.


Metrekare fiyatı 8 bin Euro


Batu Aksoy, proje için bugüne kadar 70 milyon dolar civarında para harcandığını belirtirken, proje, inşaat, pazarlama, KDV ve finansman gideri dahil 250 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağını anlattı.


Aksoy, kaba inşaatının üçte birinin tamamlandığı projede villaların ortalama metrekare satış fiyatının 8 bin Euro civarında olduğunu kaydetti.


3 ayrı tipte inşa edilen, tamamında müstakil havuzun bulunduğu villalarda, güneşlenme terasları, süs havuzları, bahçe şöminesi, 2-3 katlı otoparklar yer alıyor.


Epique Island projesinin tanıtım toplantısına, Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy yanı sıra kurucu başkan Erdal Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Banu Akson Tarakçıoğlu katıldı.



Dünya



Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Villa, marina ve otelden oluşan karma proje Epique Island'ın 200-250 milyon dolar yatırımla hayata geçeceğini vurgulayan Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy projede kaba inşaatın yaklaşık 3’de 1’inin tamamlandığını ifade etti. Villaların ortalama metrekare fiyatının 8 bin euro civarında olduğunu vurgulayan Aksoy, ön satışlara mart ayı itibarıyla başladıklarına dikkat çekti. 


HELİPORT DA VAR 

PROJENİN 126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer aldığını vurgulayan Aksoy, "3 farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, toplam 50 suitten oluşan butik otel, plajlar, açık havuz ve deniz havuzu, çocuk kulübü, masaj odaları ve restoran yer alıyor" dedi.


Akşam 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


İlk konut projesi Bodrum’daki Epique Island’a 200 milyon dolar yatırım yapacak olan Aksoy Holding, İstanbul’da da üst gelir grubuna yönelik projeye odaklanacak


Ana faaliyet alanı enerji olan, Conrad İstanbul oteliyle turizmde faaliyet gösteren Aksoy Holding, portföy çeşitlendirmesi amacıyla konut gayrimenkulü alanına yatırım kararını Bodrum’daki projesiyle hayata geçiriyor. İlk konut projesi olan Bodrum Tilkicik Koyu’ndaki Epique Island’a 200 milyon dolar yatırım yapacak olan ve 350 milyon dolar gelir bekleyen Aksoy Holding, önümüzdeki yıl da İstanbul’da üst gelir grubuna hitap eden projesini hayata geçirecek.

 

A+ konut yapacak 

Aksoy Holding’in CEO’su Batu Aksoy, Bodrum’daki projenin ardından A+ konut projelerine devam edeceklerini söyledi. Aksoy, “Bodrum’daki projenin toplam yatırım maliyeti 200 milyon dolar olacak.Sonradan oluşabilecek maliyetlerle 250 milyon dolara kadar çıkabilir... Gelir beklentimiz 300-350 milyon dolar. Epique markası ile gerek Bodrum, gerek İstanbul, gerekse Türkiye’de gelişmeye açık diğer bölgelerde önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz. Gelecek sene hedefimizde İstanbul’da bir proje olacak. Projelerimizi A+ segmentinde devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu. 

 

Büyümeyi planlıyor 

Portföylerini çeşitlendirmek istediklerini kaydeden Aksoy, “Gireceğimiz bu alan bize uzak bir sektör değil. Turizm tarafında Conrad Oteli yatırımımızla gayrimenkule uzak değiliz. Gayrimenkul grubumuzu büyütmek istiyoruz. Türkiye’de bu alanın hâlâ önemli bir fırsat oluşturduğuna inanıyoruz” dedi.

 

2017’de tamamlanacak 

126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer alan Epique Island projesinde 3 farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, 50 suitten oluşan butik otel, plajlar, açık havuz ve deniz havuzu, heliport, çocuk kulübü, masaj odaları, restoran, kafe ve barlar yer alıyor. Projenin 2017’de tamamlanması planlanıyor.  


Vatan 



Haber Cumhuriyet'te şu şekilde yer aldı;


Ana faaliyet alanı enerji olan Aksoy Holding portföy çeşitlendirmesi amacıyla konut gayrimenkulü alanına yatırım kararı aldı. Holding ilk projesi olan villa, marina ve otelden oluşan»Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki 'Epique Island' için 250 milyon dolar civarında yatırım yapacak. 

Petrol-enerji, turizm-gayrimenkul ve uluslararası ticaret olmak üzere üç alanda faaliyet gösteren Aksoy Holding'in enerji alanındaki iştiraki Turcas'ın Shell ve RWE ile de ortaklıkları bulunuyor. Holding'in turizm-gayrimenkul yatırımı olarak Conrad İstanbul oteli bulunuyor. 

Aksoy Holding Üst Yöneticisi (CEO) Batu Aksoy, "Portföyümüzü çeşitlendirmek istiyoruz. Projeden gelir beklentimiz 300350 milyon dolar. Epique Island projesi kapsamında 75 müstakil villa, 50 süitten oluşan bir butik otel ve 150 tekne bağlama kapasiteli marina yatırımı var. Yatırımın 2017'de tamamlanacak" dedi. 


Cumhuriyet 



Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


 AKSOY Holding, portföy çeşitlendirmesi amacıyla konut gayrimenkulü alanına gireceğini açıkladı. 

Ana faaliyet alanı enerji olan Aksoy Holding'in gayrimenkul alanındaki Epique Island' projesinin tanıtımında konuşan Holding CEO'su Batu Aksoy "Portföyümüzü çeşitlendirmek istiyoruz. Gireceğimiz bu alan aslında bize uzak bir sektör değil. Turizm tarafında Conrad Oteli yatırımımızla aslında gayrimenkule uzak değiliz" dedi. Gayrimenkul grublarını büyütmek istediklerini belirten Aksoy, Türkiye'de bu alanın hâlâ önemli bir fırsa oluşturduğuna inandıklarını söyledi. Bodrum Tilkiclk'teki gayrimenkul yatırımlarının villa, otelve marina olarak üc bölümden oluşacağını belirten Aksoy "Projenin toplam yatırım maliyeti 200 milyon dolar olacak. Ancak sonradan oluşabilecek maliyetlerle 250 milyon dolara kadar çıkabilir. Gelir beklentimiz ise 300-350 milyon dolar" dedi. 


Star 



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


 Aksoy Holding tarafından hayata geçirilen villa, marina ve otel projesi Epique Island, Bodrum'un yeni gözdesi Tilkicik Koyu'nda doğayla iç içe özel bir yaşam alanı sunuyor. 126 dönüm büyüklüğündeki yarımada üzerinde yer alan projede, üç farklı tipte 75 müstakil villa, 150 tekne bağlama kapasiteli bir marina, 50 süitten oluşan butik otel, plajlar, deniz havuzu, heliport, kafe ve barlar yer alırken, ada sahiplerinin açık havada faydalanabilecekleri yoga ve fıtness alanı ile güneşlenme terasları bulunuyor. 


Para


Geri Dön