28 / 03 / 2024

Bodrum otogarı 2020'de hizmete açılacak! 

Bodrum otogarı 2020'de hizmete açılacak! 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 74 milyon liralık yatırımla Bodrum ilçesinde yapımı devam eden otogar çalışmalarını yerinde inceledi.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapımı devam eden otogar çalışmalarını yerinde inceledi. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre inşaattaki çalışmların yüzde 30'u tamamlandı. Bodrum otogarıyla bir ilki de imza atacaklarını dile getiren Başkan Gürün, şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk kez bir otogarda elektrikli araçların şarj edilebileceği 6 ayrı istasyon kurulacak. Ayrıca otogarın özelliklerinden biri de Menteşe ilçemizde hizmete sunduğumuz otogar gibi çatısından güneş enerjisi elde edilmesi olacak. Otogarın tamamlanmasıyla birlikte Bodrum şehir içi trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak. İnşaat alanı 17 bin 117 metrekare, şehirlerarası otobüs peron sayısı 21, minibüs peron sayısı 45, minibüs depo peron sayısı 10, açık otopark sayısı 157 araç, kapalı otoparkı 19 araç ve engelli otoparkı da 8 araç olarak tasarlandı. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda 2020 yılında inşaat bitecek.”


Geri Dön