19 / 04 / 2024

Bodrum Turquoise'de yazlık fiyatları 49 bin Euro'ya düştü

Bodrum Turquoise'de yazlık fiyatları 49 bin Euro'ya düştü

Küresel kriz sadece kötü haberler değil, fırsat haberleri de geliyor



Geçen yıl tamamı satılıp daire teslimlerinin yapıldığı 516 konuttan oluşan Bodrum'daki Turquoise projesinden alım yapan İngilizler, küresel kriz bahanesiyle ödedikleri peşinatları bile yakarak yazlık daireleri iade ettiler. İade edilen bu yazlıklar yüzde 35'e varan indirimle satılıyor. Daha önce 69 bin 825 Euro'dan satılan yazlıkların fiyatı 48 bin 877 Euro'ya kadar gerilemiş durumda.
Bodrum'un Tuzla bölgesinde yer alan Turquoise projesinin pazarlaması yürüten Corendon Estate Genel Müdürü Yakup Karahan, projenin denize 700 metre mesafede olduğunu belirtiyor. Araçla Bodrum Havalimanı'na 20 dakika, Bodrum kent merkezine 25 dakika ve Bodrum'un ilk golf sahası 'Vita Park Golf Cours'a 10 dakika uzaklıkta yer alan Turquoise projesi, Kasım 2008'de teslim edildi.
Turquoise'da evlerin bir bölümü denize, bir bölümü Tuzla Gölü'ne bakıyor. Güllük Körfezi'nde bulunan siteye ait 400 metrelik özel plaja asansörle ve özel servisle ulaşılıyor. Tuzla Gölü, Ege Denizi'nin tatlı suyla birleştiği noktada, çevresi zeytin ağaçlarıyla kaplı gizli kalmış bir doğa harikası... Yaz ve kış mevsimlerinde 'kuş cenneti' olan göl, kış aylarında flamingo kuşlarını ağırlıyor. Hollanda'da kurulup büyüyen ve iki Türk arkadaşın kurduğu Corendon Group'a bağlı Corendon Estate'in (Corendon Emlak) pazarladığı Turquoise Projesi'nde aslında tüm daireler satılmış.

İngilizler peşinatı yaktı
İngiliz müşterilere satılan yaklaşık 35 daire, küresel krizde peşinatlar yakılıp iade edilince, Corendon Emlak devreye girdi. Bu daireleri pazarlayan ve yüzde 35'e varan indirimlerle satılan projede, 70 metrekare büyüklüğünde, 2+1'lik bir tatil evi 48 bin 877 Euro'dan satılıyor. Projede 64 metrekarelik 8 tatil evi, 56 bin 186 Euro ile 75 bin 817 Euro aralığındaki fiyatlara alıcı bekliyor. Yaklaşık 49 bin Euro (107 bin lira) olan tatil evinin normal fiyatı 70 bin Euro. ancak İngiliz müşteriler geçen yıl ödedikleri peşinatları yakıp daireleri iade ettiği için, inşaat firması Türkler için avantajlar sunan bu kampanyayı başlattı.
Yakup Karahan projedeki yazlıklar için kira garantili formül de sunabildiklerini belirtiyor. Bodrum'da bir diğer projeleri olan Iasos Modern'de kira garantili satış yaptıklarını ve 5 yıl boyunca yüzde 6'lık gelir taahhüt ettiklerini de kaydeden Karahan, "Örneğin 100 bin Euro'luk yazlığı alanlara yıllık 6 bin Euro kira garantisi sağlıyoruz. Yazlığı alanlara yılda 2 ay kullanım hakkı tanıyoruz" diye konuştu.

Otel konforu sunan tatil evleri satıyor
Corendon Estate Genel Müdürü Yakup Karahan, "Biz, sadece tapu verebilir, güvenilir projelere aracılık yapıyoruz. Yabancı müşterilerimize, kira garantili otel konforu sunulan tatil evi satıyoruz. Ancak Türk vatandaşlarına da yoğunlaşacağız. Yabancılara 2 yılda 150'den fazla daire satışına aracılık ettik. 2 yıl içinde bu sayıyı en az ikiye katlamak istiyoruz. Bodrum'da 49 bin Euro'dan başlayan tatil evlerinde 15-80 metrekare arasında değişen balkon-teraslar mevcut" diyor.
Hürriyet Emlak


Geri Dön