26 / 04 / 2024

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehment Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi’nin restorasyon çalışmalarını inceledi. Bakan Ersoy, 18 Mayıs 2020’de tüm restorasyon çalışmaların tamamlanacağını belirtti. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, tatil yörelerinde turizmi şehir merkezlerine çekip hem esnafın kazancını artırmak hem de sezonu 12 aya yaymak hedefi koyduklarını vurgulayan Ersoy, "İlk çalışmaları Bodrum’da başlatacağız. Kalenin kuzey bölümündeki sahne 1 Haziran’da hizmete açılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar ile Opera Bale  bölümlerine talimat verildi. 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasına haftada en az bir, bazen iki kez repertuvarlarını sergileyecekler" dedi.

Bodrum'a yeni müze yolda

Bodrum Mimarlar Odası ile toplantı yapan Ersoy, Bodrum'a yeni bir müzeninin müjdesini verdi. Ersoy: "Su altı arkeoloji müzesi yetersiz, daha genişine ihtiyaç var. Odanın  çalışmış olduğu alan ve projeyle ilgili bilgileri aldık. Ankara’ya döner dönmez çalışacağız ve bu yıl içinde inşaata başlayacağız. Kissebükü Koyu’ndaki tarihi kalıntılar ilgili de kazı çalışmaları başlıyor. Gün yüzüne çıkarıp tekneyle gezenlerin görebileceği hale getireceğiz" dedi.
 


Geri Dön