29 / 03 / 2024

Bodrum'da çocuklu ailelere ev kiralanmıyor!

Bodrum'da çocuklu ailelere ev kiralanmıyor!

Pandemi sonrasında kalabalık şehirden kaçmak isteyenlerin ilk tercih yerlerinden biri olan Bodrum'da kira fiyatları arttı. Bununla birlikte ev sahiplerinin kiracı tercihi de değişti. Ev sahipleri artık çocuklu ailelere ev kiralamıyor. 



Koronavirüs salgınıyla beraber Bodrum'a yerleşen vatandaşların sayısı bir hayli arttı. Kira ve ev fiyatlarının arttığı Bodrum'un emlak piyasasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Öyle ki ev sahipleri artık çocuklu ailelere ev kiralamak istemiyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Gül Mutlu bugünkü köşe yazısında Bodrum'un emlak piyasasını kaleme aldı. İşte Mutlu'nun o yazısı...

Bodrum da çocuklu ailelere ev kiralanmıyor!

Bodrum’da emlak fiyatları bırakın el yakmayı insanın beynini yakıyor beynini. Bir arkadaşımız ailesiyle birlikte Bodrum’a gelip bir süre yaşamaya karar verdi. Deneme süreci başarılı geçerse tümden yerleşme planları var. İlk hedef kiralık bir ev bulmak. Bodrum’da yaşadığım için ‘O iş bende’ dedim. Bütçesine göre ev bulabileceğimden son derece emin olarak konuştum. Kiraların normalin üstünde olduğunu, pandemi nedeniyle yaşanan göçün ev sahipleri tarafından fırsata çevrildiği söylentilerini duymuştum. Meğer söylenti değil, gerçeğin ta kendisiymiş. Bodrum merkez, Bitez, Konacık civarında arkadaşımın istediği standartlarda olan evlerin kirası şaka gibi. İstediğinde de öyle atla deve bir durum yok. Ayakları yere basan, son derece standart, yani abartısız şeyler. Sahibinden aradım olmadı; emlakçıya baktım olmadı, konu komşuya haber yaydım olmadı! Emlak fiyatları tavan yapmış. Hatta tavanı çoktan delip geçmiş bile.Bu arada, bazı ev sahipleri de gerçekten çıldırmış. Korona başlarına vurmuş sanki .

Eskiden bekara ev vermezlerdi, şimdilerde evcil hayvanı veya çocuğu olana ev yok. Yemin ediyorum ‘Çocukluya verilecek evimiz yok’ diyen ev sahibiyle bile karşılaştım.

Hangi ilde konut fiyatları yüzde 149 arttı?


Geri Dön