23 / 04 / 2024

Bodrum'da ev fiyatları Avrupa'ya göre ucuz

Bodrum'da ev fiyatları Avrupa'ya göre ucuz

Niziplioğlu Şirketler Topluluğu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu, turizm ve konutta büyümeyi hedefliyor



Bodrum yarımadasının en güzel koylarından Kargı koyu Bağla mevkiinde, Bodrum merkeze 14 kilometre mesafedeki Elit Lotus Villaları'nı yapan Zirve İnşaat'ın bağlı olduğu Niziplioğlu Şirketler Topluluğu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu, turizm ve konutta büyümeyi hedefliyor. Ömer Niziplioğlu, 'Doğru yerde doğru yatırım, hem yatırımcıya hem projeden alana kazandırır' felsefesine inanıyor. "Bodrum, önümüzdeki yıllarda Fransa sahillerindeki Nice ve Cannes ile, İspanya sahilleri ile yarışacak. Bu güzellikleri iyi değerlendiremedik" diyen Ömer Niziplioğlu, şöyle devam ediyor:

İstanbullular alıyor
"Bodrum'da malesef geçmişte çirkin işler de yapıldı. Fakat bundan sonrası için umutluyuz ve Bodrum, Nice ve Cannes'i sollayacak diyoruz. Bizim Elit Lotus projemiz 16.5 dönüm arazide, 40 villa-ikiz villayla 6 stüdyo daireden oluşuyor. Denize sıfır projede, konut alanları 65 metrekare ile 175 metrekare arasında değişiyor. Projede konutların üçte ikisi satıldı. 1+1 kalmadı. 75 bin Euro'dan başlayan fiyatlara sattığımız 1+1'ler şu an minimum 150 bin Euro. En ön sıradaki villalar 600 bin Euro. Satıştaki minimum daire fiyatı (139 metrekare dubleks, 2+1) fiyatı 250 bin Euro. Bodrum'da nitelikli projelerde fiyatların yükseleceğini öngörüyorum. Fransa sahillerinde metrekare fiyatı 10-15 bin Euro'ya bulunan bu tip villalar, Bodrum'da halen çok ucuz. Bodrum'da, Nisan'dan Kasım'a kadar denize giriliyor. Şu an birçok sitede yaz-kış oturum var. Bizim müşterimiz ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara'dan. Denize sıfır, yat iskelesi, olması da büyük avantaj."

İstinye'de rezidans yapmak istiyoruz
NİZİPLİOĞLU Şirketler Grubu, İstanbul'da da yatırım için nabız yokluyor, arsa bulmak için görüşmelere de hız verdi. Ömer Niziplioğlu, İstinye başta olmak üzere; Boğaz hattında arayış içinde olduklarını belirtiyor ve "İstanbul Boğazı'na yabancı ilgisini de değerlendirmek istiyoruz. Çünkü, Bodrum'da bu iş suistimal edildiği için yabancıları Bodrum'a çekmek zorlaştı. İstanbul'da ise daha kolay satış yapabiliriz. İstanbul'da yabancılar, şirketler üzerinden yoğun alımlar yapıyor. Biz de bunu değerlendirmek isteriz" dedi. İstinye için çok kararlı olduklarını vurgulayan Ömer Niziplioğlu, bu lokasyonda dubleks ve triplekslerden oluşan bir site yapmak istediklerini söyledi.
Ali Öztürk/Hürriyet Seri İlanlar

Geri Dön