19 / 04 / 2024

Bodrum'da icradan 270 bin TL'ye satılık dubleks pansiyon!

Bodrum'da icradan 270 bin TL'ye satılık dubleks pansiyon!

Bodrum 1. İcra Müdürlüğü; Muğla İl, Bodrum İlçe, Gündoğan Köyü'nde yer alan dubleks pansiyonu 25 Kasım 2014 tarihinde saat 10.00 ile 10.05 arasında ihaleye çıkarıyor.




Bodrum 1. İcra Müdürlüğü; Muğla İl, Bodrum İlçe, Gündoğan Köyü, N18C12B4C pafta, 315 ada, 2 parsel, 4/80 ARsa paylı E Blok Zemin+1. kat 1 Nolu Bağımsız Bölümde kain Mesut Gözütık adına kayıtlı Dubleks Pansiyonun tam hissesini ihaleye çıkarıyor. 


Toplam bedeli 270 bin TL olan pansiyonun ihalesi 25 Kasım 2014 tarihinde saat 10.00 ile 10.05 arasında Bodrum 1. İcra Müdürlüğü'nde yapılacak. 



İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

1 NCİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2012/109 T


T.C. BODRUM 1. İCRA DAİRESİ


2012/109 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Muğla İl, Bodrum İlçe, Gündoğan Köyü, N18C12B4C pafta, 315 ada, 2 parsel, 4/80 ARsa paylı E Blok Zemin+1. kat 1 Nolu Bağımsız Bölümde kain Mesut Gözütık adına kayıtlı Dubleks Pansiyonun tam hissesi.


Gündoğan Belediyesi tarafından 14/03/2014 tarihli 1001 sayılı beyanında "toplum yararına ayrılan yapı ve turizm tesisidir. Konut amaçlı kullanılamaz" şerhi vardır. Kat irtifakı tesis edilmiştir. Taşınmazın Turizm + II.konut alanında kaldığı, Kat yüksekliği/kat sayısının 6,50 m/2 kat olduğu, Minimum parsel büyüklüğünün 1000 m2 olduğu, inşaat emsalinin %20 olduğu bildirilmiştir. Taşınmaz Gündoğan - Kızılburun tarafıa giden yoldan ulaşılmaktadır. Taşınmaz Kızılburun caddesi üzerinde, Denizatı sitesinin bitişiğinde yer alan Farilya Bahçeleri Sitesi içinde bulunmaktadır. Gündoğan Belediyesine 700 m, Gündoğan sahiline 500 m, Bodrum Merkeze 25 km mesafede yer almaktadır. Çevre ve komşu parseller üzerinde konut amaçlı kullanılan site, yaz kış kullanılan konut, yakın civar parseller üzerinde turizm açamlı yapılaşmalar bulunmakta olup bu alandaki yapılaşma yoğunluğu yaklaşık %70 oranlarındadır. Gündoğan Belediyesi sınırları içerisinde yer alan taşınmaz elektrik, telefon, ulaşım ve Belediyenin mevcut tüm alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmaz site içerisinde yüzme havuzunun sağ tarafında yer alan 3 katlı (bodrum+zemin+1. katlı) betonarme bloğun zemin+1. katında bulunan dubleks pansiyondur. Taşınmaızn zemin katında salon-açık mutfak, banyo, wc ve teras, 1 katında ise 3 adet oda, 2 adet banyo, wc ve teras bölümlerinden oluştuğu görülmektedir. Taşınmaızn dış kapısının çelik kapı, doğramalarının pvc, döşeme kaplamalarının seramik kaplama, mutfak dolaplarının lake, merepen basamaklarının mermer, iç cephelerin alçı sıva, dış cephelerinin giydirme taş kaplama cephe yapıldığı, meskenin iç kapıları ile banyo wc aksesuar ve montajlarının natamam olduğu, üst kat oda asma tavan döşemesinin tamiraratının gerektiği görülmüştür.


3. sınıf 3 A Grubu yapı tarzı özelliklerinde imal edilen taşınmaza isabet eden arsa miktarının 267,60 m2 olup taşınmaz, 130 m2 kullanım alanına sahiptir. Taşınmazın bulunduğu sitenin bahçe tanzimleri ve kapalı otoparkta eksikliklerin olduğu görülmüştür.


Kıymeti : 270.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Takyidattaki gibidir.


1. Satış Günü : 25/11/2014 günü 10:00 - 10:05 arası


2. Satış Günü : 22/12/2014 günü 10:00 - 10:05 arası


Satış Yeri : Bodrum 1. icra Dairesi Koridoru -


Satış şartları1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/109 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.20/08/2014


(1IK m. 126)_


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön