26 / 04 / 2024

Bodrum'da imar yasağı kalkıyor!

Bodrum'da imar yasağı kalkıyor!

BODRUM'da 10 belde belediyesinin kapanmasından soma 51 imar planı olduğu belirlendi. 11 plan olması geı ektiği vurgulanarak imar la ilgili tüm çalışmalar, 18 Nisanda geçici olarak durduruldu.



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum'da yatııımlaım onunu açmak amacıyla, yüıuıluktekı planlarda tespit edilen soı unlu bazı bolgeleı ve planlaı dışındaki alanlaı da imaı faaliyetlerinin İS Eylıil'den itibaren devam ettirilmesine karar verilmiştir" dedi. 


Sorunlu sorunsuz yerler Kocadon. Bodrum merkez ve Torba 1 'inci etap. Yalıkavak. Yalı, Gümüşlük, Mumcularda ve köy yerleşim alanlarında imar uygulamalarına devam edileceğini kaydetti. Kocadon, Golturkbiıku, Bitez, Oıtakent'te bakanlıklaıdaki planlama süıeçleıinin tamamlan masından sonra imaı uygulamalarına başlanacağını açıkladı. Turgutreis, Gundogan ve Konacık'ta ise planlarla ilgili inceleme ve değerlendirmenin devam ettiği. ırııar uygulamalar uıa bu çalışmaların tamamlanmasının ardından başlanacağı ifade edildi. 


Bodrum'da uçurumların olmaması geıektiğini belirten Kocadon. "Bir yerde baktığımızda evlerimiz milyon dolaıa satılırken 15 kilometre gittikten sonra bir evin fiyatının 50 bin liraya düşmesi bizi uzuyor. Bunun nedeninin, çarpık yapılaşma ve kaçak yapılar olduğunu goıuyoruz. Bunlar düzenli hale getirilecek. Gelecek nesillere güzel bir Bodrum bırakmak istiyoruz" dedi. 


Hürriyet Ege


Geri Dön