18 / 04 / 2024

Bodrum'da imara aykırı olan yapılar yıkıldı!

Bodrum'da imara aykırı olan yapılar yıkıldı!

Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen ve sahiplerine 2 ay önce yapılan tebligata rağmen yasal hale getirilmeyen kaçak yapıların yıkımına belediye tarafından devam edildi.



Bodrum'da imara aykırı olduğu tespit edilen ve sahiplerine 2 ay önce yapılan tebligata rağmen yasal hale getirilmeyen kaçak yapıların yıkımına belediye tarafından devam edildi. 


Dağoglu Turizm ve İnşaat Limited Şirketi'ne ait 12 dükkanın bulunduğu iş merkezindeki eklentileri, kepçe yardımıyla yıktı. 


Yıkım yapılan eklentilerin inşaat sorumlusu Kenan Kotan duruma tepki gösterdi. Bodrum'da yaklaşık 7 bin yıkılması gereken kaçak yapı bulunduğunu belirten Kotan, "Yıkıma bizden başlamalarını manidar buluyorum. Yasal yollara başvuracağım" dedi. 


Milliyet Ege 



Haber Eskpres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BODRUM'da  imara aykırı olduğu tespit edilen ve sahiplerine 2 ay önce yapılan tebligata rağmen yasal hale getirilmeyen kaçak yapıların yıkımına belediye tarafından devam edildi.

Belediye ekipleri bugün Yokuşbaşı Mahallesi, Emin Anter Bulvarı'ndaki Dağoglu Turizm ve İnşaat Limited Şirketi'ne ait 12 dükkanın bulunduğu iş merkezindeki eklentileri, kepçe yardımıyla yıktı. Yıkım yapılan eklentilerin inşaat sorumlusu Kenan Kotan duruma tepki gösterdi. Bodrum'da yaklaşık 7 bin yıkılması gereken kaçak yapı bulunduğunu belirten Kotan, "Bugüne kadar belediye kaç işyerini yıktı bana göstersinler. 7 bin yıkılacak bina varken bizden başlamaları çok manidar. Bu işin takipçisi olacağım. Yıkım kararının diğer binalarda nasıl ve ne zaman uygulanacağını takip edip, gerekirse yasal yollara başvuracağım" dedi.

'YIKIM İÇİN İHALEYE ÇIKACAĞIZ'

Bodrum Belediye Başkanvekili Taner Uslu yıkımlara geçen hafta Mumcular Mahallesi'nde başlandığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu kişi ve kurumlara aylar önceden yapılarının yasal olmadığını bildirdik. Yasadışı yapılmış eklentilerini kaldırmalarını istedik. Ancak, ikazlarımıza uymayanların kaçak yapılarını yıkmaya başladık. İmara aykırı olan binaların yıkımı devam edecek. İş makinası ve işçi sıkıntımız nedeni ile ihaleye çıkacağız. İhale tamamlandıktan sonra yıkımlar hızlanacak. Bodrum'un kentsel kimliği ve dokusuna zarar verecek imar plan ve yönetmeliklere aykırı olan her inşaata aynı yasal uygulama yapılacak." 


Bodrum Ekspres Gazetesi




Haber Posta Bodrum'da şu şekilde yer aldı;


Bodrum Belediyesi ekipleri, Yokuşbaşı Mahallesi Emin Anter Bulvan'ııdaki Dağoglu Turizm ve İnşaat Limited Şirketi'ne ait 12 dükkanın bulunduğu iş merkezindeki eklentileri, kepçe yardımıyla yıktı. Yıkılan eklentilerin inşaat sorumlusu Kenan Kotan duruma tepki gösterdi. Bodrum'da yaklaşık 7 bin yıkılması gereken kaçak yapı bulunduğunu belirten Kotan. "Bugüne kadar kaçı yıkıldı göstersinler. Yıkını kararının diğer binalarda nasıl ve ne zaman uygulanacağını takip edip, gerekirse yasal yollara başvuracağım" dedi. 


Posta Bodrum


Geri Dön