24 / 04 / 2024

Bodrum'da Kovid-19 hareketliliği! Otel açılışları hızlandı!

Bodrum'da Kovid-19 hareketliliği! Otel açılışları hızlandı!

‘Güvenli tatil’ ile 2020 turizm sezonunda dünya turistlerinin uğrak merkezi olan Bodrum, yeni sezona da hızlı giriyor. Bodrum, dünya markaları arasında yerini güçlendirirken, salgın etkisiyle yaşam 12 aya çıkıyor.



Dünya turizminin dikkat çeken adresi Bodrum, koronavirüs pandemisiyle geçen 2020’de ‘krizden fırsat’ çıkardı. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; rakibi olan ve 2020’de turizm sezonunu açamayan ülkelere kıyasla ‘güvenli turizm’ destinasyonu olarak nitelendirilen Türkiye, daha önce ülkeye gelmemiş üst gelir grubundan birçok misafiri ağırlama imkanı da yakaladı. 2020 sezonu boyunca bölgeyi yeni keşfeden turistlerin gözdesi olan Bodrum, yeni sezon itibarıyla bu tercihin kalıcılığını sağlamak amacıyla çalışıyor. Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum’un yatırımcısı Büyükhanlı Kardeşler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Büyükhanlı, bu avantajın doğru şekilde devam ettirilmesiyle Bodrum’un birkaç yıl içinde ‘markalar liginde’ güçlü bir oyuncu olabileceğini belirtti. Büyükhanlı, “Geçen sezon özellikle Yunan adaları, Sardinya gibi bölgelerin kapalı olmalarından dolayı biz daha önce hiç Bodrum bölgesini gösteremediğimiz kaliteli yabancı misafirlere Bodrum ve Türkiye’yi tanıtma fırsatı yakalamıştık. Bu sene tekrar önemli bir sınav vereceğiz. Onları buraya tekrar getirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Burayı gördüler, yaşadılar ve tekrar gelmek de istiyorlar. Tesislerimizin kalitesi tüm dünyaca malum, servis konusunda öncüyüz, bir de nitelikli personel açısından eksiklerimizi kapatırsak; tarihi, iklimi, kültürüyle benzersiz olan Bodrum’un iki üç sene içinde gerçekten dünya markaları arasından çok sıyrılacağını öngörüyorum” açıklamasında bulundu. 

Bodrum da Kovid-19 hareketliliği! Otel açılışları hızlandı!

Yatırım yolcuları

Hatırı sayılır bir oranda markanın Bodrum’da yatırımlar yaptığını da anımsatan Büyükhanlı, yeniden bölgede bir yatırım atağı gözlemlendiğini belirtti.. Gelecek yıl itibarıyla 10 yıllık periyotta Bodrum’un ‘yatırım yıldızı’ olmayı sürdüreceğine dikkat çeken Büyükhanlı, “Bu periyotta çok ciddi markaların Bodrum’a geleceğini, bizlerin de içinde olduğumuz markalarla tatlı bir rekabetin olacağını öngörüyoruz. Bu rekabet de kaliteyi artırmaya devam edecek, dolayısıyla dünya arenasında edindiğimiz yerde kendi markamızı oluşturmuş olacağız” dedi.

Hayal gerçek oldu

Volkan Büyükhanlı, Bodrum’un en büyük hayallerinden birinin ’12 ay yaşam’ olduğunu vurgularken, salgın süreciyle başlayan dönemde bu hayalin de gerçekleştiğini belirtti. Büyükhanlı, “Bodrum’da ilk defa bu kadar popülasyonda bir kış sezonu yaşadık. Ev imkanı olan komşularımız şehre dönmediler. Satılık ve kiralık rezidans hizmeti sunan, villa olarak satılan ve kiralanan pek çok ünite büyük ilgi gördü. Hep Bodrum’un sezonunu 12 aya yaymak isterken ve buna göre altyapılar oluştururken, bu yıl amacımıza ulaştık. Bundan sonra da bu imkanları tecrübe eden yerli ve yabancıların artık sürekli geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Açılışlar başlıyor

Nisan ayı itibarıyla kıyı bölgelerdeki otellerde açılışlara da start veriliyor. Otellerini 22 Nisan’da açacaklarını ifade eden Volkan Büyükhanlı, “Aşının olumlu etkilerini yaşayıp daha iyi bir sezon geçireceğimizi varsayıyoruz. Bir yandan belirsizlik ortamı sürüyor, vakalarda artışlar var; bu nedenle bekleme aşamasında olan misafirlerimiz de var. Mayıs ayında kademeli başlayacak talep artışının temmuz ağustosta yüzde 98 doluluklara ulaşacağını öngörüyoruz. Hem yurt içi hem de yurtdışından gelen taleplerin geçen seneye göre yüzde 35 üstünde olduğunu söyleyebiliriz. Rus ve Ukraynalı turistin ağırlığının hissedileceğini düşünüyorum; Körfez Ülkeleri pazarında Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden yoğun bir ilgi görmeye başladık. Ayrıca, beklenmedik gelişmeler olmadığı sürece İngiltere, ABD, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinden de haziran sonrası talep artacaktır” açıklamasında bulundu. 

Bodrum da Kovid-19 hareketliliği! Otel açılışları hızlandı!

‘Sezona güçlü bir giriş yapıyoruz’

Uluslararası otel zinciri Marriott International’ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum’daki ilk resort oteli Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa olarak sezona iki büyük gelişmeyle başlayacaklarını açıklayan Volkan Büyükhanlı, gastronomi ve sağlıklı yaşam konseptinde güçlenmeye sürdürdüklerini dile getirdi. Büyükhanlı, “Caresse Bodrum bünyesinde Tıp ve Ayurvedik Dr. Buğra Öktem işbirliği ile yapılacak ‘Dharma’ detoks programı, mayıs-kasım ayları arasında ruhen ve bedenen yenilenme ve aydınlanma imkanı sunacak” dedi.

Otel, gastronomi alanında ise uluslararası marka işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Yunanistan’ın Paros adasının ikonik deniz ürünü restorantlarından Barbarossa Restaurant, Haziran'ın ikinci haftası itibariyle Akdeniz çanağındaki ilk ve tek Buddha-Bar Beach ile birlikte Caresse Bodrum sahil kısmında olacak.

Müstakil tatil!

Pandemi tedbirlerini, geçen yıldan sağladıkları deneyimlerle üst seviyede tuttuklarına dikkat çeken Büyükhanlı, Türkiye’nin uyguladığı ‘güvenli turizm’ programlarıyla dünyada da takip edildiğini söyledi. Salgın nedeniyle geçen sezon otellerin müstakil alanlarına olan ilgideki yoğun talebin altını çizen Büyükhanlı, “84 odamızın yanında 64 rezidans var. Hem satılık hem de kiralama yapılıyor. Satılmamış evlerimize çok yüksek fiyatlı kira talepleri oluyor. Şu anda neredeyse tamamı dolmuş durumda. Çoğu da uzun dönem tutuluyor” dedi.

Midyeci Ahmet Bodrum'da şube açıyor!


Geri Dön