20 / 04 / 2024

Bodrum'un su sorunu 111 tesis açılışı ile çözüldü!

Bodrum'un su sorunu 111 tesis açılışı ile çözüldü!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta hizmete açtığı 111 tesisten biri olan Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi ile Bodrum Yarımadası'nın 2040'a kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağı bildirildi



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden verilen bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tamamlanan 111 dev tesis kapsamında açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapılan Bodrum Yarımadası Acil İçmesuyu Projesi ile Bodrum ve çevresinin su sorunu çözüldü.

Hizmete alınan Muğla Bodrum Yarımadası İçme Suyu ve İsale Hattı 1. kısım, Bodrum Yarımadası İçmesuyu Tesisleri 2. kısım isale hattı ve Bodrum Yarımadası İçme Suyu Arıtma Tesisi ile 9.72 milyon metreküp su arıtılarak 2040'a kadar Bodrum ve çevresinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Ayrıca 2 özel sektör HES ile yılda 241 milyon kilovatsaat enerji üretilecek.

Bodrum rahat bir nefes alacak

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Yarımadası'nın yıllardır yaşadığı su sorununa işaret etti.
Altyapı yenileme çalışmalarıyla Bodrum merkeze 24 saat su verilebilme imkanına ulaştıklarını belirten Kocadon, Ama bunun yanında otellerimize, toplu konutlarımıza su veremiyorduk. Şimdi Sayın Başbakanımızın açmış olduğu bu yatırımla Bodrum Yarımadası rahat bir nefes alacak dedi.

İşletmenin açılışının yapıldığını, DSİ ile protokolleri hazırlamaya başladıklarını kaydeden Kocadon, Tesis en kısa sürede bize devredilecek. Bodrum Belediyeler Birliği olarak işletmeyi devralacağız. Zaten arıtma tesisi de devreye girdi. Gerekli testler de yapıldı. Hiçbir sorun yok diye konuştu.

Sokakta dolaşan su tankerlerinden kurtulacağız

Tesislerden gelen suyu dağıtmak için tüm altyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirten Kocadon, şöyle konuştu:

Bodrum ve diğer belde belediyeleri suyu dağıtmak için hazırlar. İşletmeyi devraldıktan sonra suyun dağıtımına başlayacağız. DSİ üzerine düşeni yaptı. Sayın Başbakanımız da açılışı gerçekleştirdi. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu işletmenin turizme de çok önemli katkıları olacak. Otellerimize suyu verebileceğiz. Artık sokaklarda dolaşan su tankerlerinden kurtulacağız. Arıtma tesisinden geçmiş, klorlanmış temiz su ulaşacak otellerimize ve evlerimize. Kireçli su nedeniyle evlerimizdeki çamaşır ve bulaşık makineleri kısa sürede bozuluyordu. Bu durumun da önüne geçilecek. Dolayısıyla ekonomiye de katkısı olacak. Bütün bunları topladığınızda bu proje Bodrum'a büyük bir kazanç.

Hürriyet


Geri Dön