26 / 04 / 2024

Boğaz'daki 300 milyon dolarlık arazi 3 kardeşi birbirine düşürdü!

Boğaz'daki 300 milyon dolarlık arazi 3 kardeşi birbirine düşürdü!

İstanbul Boğazı'nın en değerli arazisi, Onur Ailesi'ni parçaladı!



Boğaz'daki 300 milyon dolarlık arazinin sahibi 3 kardeş, yine mahkemelik oldu.

Almanya'daki Bochum- Ruhr Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi alan Şifa Onur, hakkında iki kere vasi tayini için mahkemeye başvuran kardeşlerinin kişilik haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Onur, iki kez vasi tayini isteyen kardeşleri Oğuz Onur ve İrem Onur Katoğlu'na 2 milyonluk tazminat davası açtı.

İKİ DAVA DA REDDEDİLDİ

Ortaköy sahilinden Ulus'a kadar çıkan tepeyi kapsayan ve içinde Alarko ile Suriye Konsolosluğu dahil özel yapıların bulunduğu 300 milyon lira değerindeki arazi, kardeşlerin kedi davası nedeniyle mahkeme kararı ile satışa çıkarılmıştı.

Mahkemeye başvuran Şifa Onur, kardeşlerinin 2006 yılında vesayet davası açtığını ancak reddedildiğini belirterek, "Kardeşlerimin asıl amacı, çocuksuz ve bekâr olduğumdan daha sağlığımda mirasımı garantilemektir" dedi. Bir insanın hukuk yoluyla hiçbir sebep yokken ikinci defa akıl hastası olmadığını ispatlamaya zorlanmaması gerektiğini vurgulayan Şifa Onur, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Kardeşlerimin buna teşebbüsünün dahi ne denli acı, üzüntü ve utanç yaşatacağı iyi hesaplanmalıdır. Mahkeme de mirasıma göz koyan kardeşlerimin taleplerini redetmiştir." Onur kardeşlerin bitmek bilmeyen davası önümüzdeki günlerde yeniden görülmeye başlanacak.

PADİŞAH MİRASIYDI

2. Abdülhamit'in 3 kızına verdiği araziden Zekiye Sultan'a düşen 42 dönümlük arazi, Şair Nigar aracılığı ile bugünkü sahiplerine satılmıştı.
Takvim


Geri Dön