19 / 04 / 2024

Boğaz'ın en pahalı yalısı Katarlılara gitti!

Boğaz'ın en pahalı yalısı Katarlılara gitti!

Türkiye’nin en pahalı evi olarak bilinen Erbilginler Yalısı satıldı. Sarıyer Yeniköy’deki yalıyı, 100 milyon Euro’ya Katarlı ünlü işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri satın aldı.



TÜRKİYE’nin en pahalı evi olarak bilinen Erbilginler Yalısı satıldı. Sarıyer Yeniköy’deki yalının, 100 milyon Euro’ya satıldığı, yeni sahibinin ise Katarlı ünlü işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri oldu. Yalının eski sahibi (ERG İnşaat) Sani Müfit Erbilgin konuyla ilgili bilgi vermek istemezken, şirket yetkilileri satış işlemini doğruladı.


Sarıyer Gazetesi’nin haberine göre, tapu kayıtlarında Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerinde bulunan yalı ve köşkler, 295 ada 1 parsel ile 297 ada 11,12,13 parsellerde yer alıyor. Tapu kayıtlarında 25 Mart tarihinde yapılan el değiştirmeye göre, söz konusu gayrimenkul Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi üzerine kaydedildi. Söz konusu şirket geçen yıl Katarlı işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri tarafından Esentepe’deki Astoria A Kule’de kurulmuştu. Katarlı iş adamına geçen gayrimenkulde Erbilginler Yalısı’nın yanı sıra 2 ayrı köşk de bulunuyor.


El değiştiren gayrimenkul toplam 4 parselden oluşuyor ve Köybaşı Caddesi’nin her iki tarafında yer alıyor. Toplam 3 bin 633 metrekare kullanım alanı olan Erbilginler Yalısı’nda 64 oda bulunuyor. Boğaz’a bakan cephesinin uzunluğu 60 metre.  Forbes Dergisi’nin dünyanın en pahalı evleri listesinde yayımladığı yalı 2008 yılında 100 milyon dolar bedelle internet üzerinden satışa çıkmıştı. 2013 yılında yalıyı Katar Başkonsolosluğu’nun  satın almak istediği gündeme gelmişti.


1985’de almıştı


1880’lerde yaptırılan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı’nın ilk sahibi dönemin ünlü sarraflarından Varki Vartaks’tı. Vartaks ölünce 1887’de yalıyı Teşkilat-ı Umumiye Nazırı Ahmet Münir Paşa aldı. 1911’de 2. Abdülhamit tarafından oğlu Şehzade Burhanettin’e alındı. Şehzade’nin boşandığı eşi Aliye Hanım, 10 yıl daha yalıda oturdu. Osmanlılar göçünce 1923’te Mısırlı Ahmet İhsan Bey’e geçen yalı, Mısırlılar Yalısı olarak da biliniyor. 1946’da Ahmet İhsan Bey’in çocuklarına miras kalan yalıyı 1985’te Erbilginler satın aldı.


Hürriyet





Geri Dön