20 / 04 / 2024

Bolu Büyüksu projesi son halini alıyor!

Bolu Büyüksu projesi son halini alıyor!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da yaşayanların deniz özlemini gidermeyi ve Bolu’yu su sporlarının da merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.




’Tabiatın Kalbi Bolu’ya sahil getirecek “Büyüksu Park Rekreasyon Projesi”, tarafların görüşü ile son halini alacak. “Proje ile ilgili her türlü görüşe açığız” diyen Başkan Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Meclis üyelerine sunumu yapılan projenin avam proje olduğunu ve taraflardan gelen görüşler doğrultusunda projenin son halini alacağını söyledi. Bolu Belediyesi’nin Olimpiyat ve Spor Kompleksi’nin 4. Etabında yer alan Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi olarak da bilinen proje için çalışmalar aralıksız sürüyor. Tanıtımı özel bir sunumla geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi toplantısında yapılan “Büyüksu Park Rekreasyon Projesi”, Bolu’nun spor ve turizm şehri olmasına önemli katkı sağlayacak. Bolu-Karacasu yolunda Büyüksu Deresi üzerine yapılacak ve Bolu’da su sporları, kürek ve kano yarışlarının yapılmasına imkan sağlayacak.

Proje ile Bolu’ya, su sporlarının da yapılabileceği bir göletin yanı sıra sayfiye ve rekreasyon merkezi kazandırılacağını kaydeden Başkan Yılmaz, "Proje ile Bolu’da yaşayanların deniz özlemini gidermeyi ve Bolu’yu su sporlarının da merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bolu Büyüksu Deresi’nde hayata geçirilecek bu proje ile derenin 1 kilometrelik kısmı, 100 metre genişliğine varan bir gölet haline getirilerek, deniz kumuyla yapay bir plaj oluşturulacak. Göletteki suyun yüksekliği yaz aylarında lastik savak ile 2,5 metreye çıkartılacak, kış aylarında ise lastik savak indirilerek suyun dere üzerinde akması sağlanacak. İçerisinde Bolumuza yakışan bir Termal Otel olacak. Termal suyumuz Karacasu üzerinden gelecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Şehrimizi su ile buluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi üyelerine sunumu yapılan projenin bir avam projesi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Taraflardan gelen görüşler doğrultusunda proje son halini alacak. Doğa, spor ve sağlık turizmini önceliklerimiz arasına aldık. Bolu Belediyesi olarak Bolu’yu yaşanabilir bir dünya şehri yapmayı hedefliyoruz. Doğa ile uyumlu bir turizm ve spor cazibe merkezi oluşturmak için yola çıktık. Çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu amaçla geliştirdiğimiz ’Karaçayır Olimpiyat Spor Kompleksi Projesi’ne paralel olarak ’Büyüksu Park Rekreasyon Projesi’ni yürütüyoruz. Proje kapsamında oluşturulacak gölette, yüzme imkânının yanı sıra kürek ve kano gibi su sporları da yapılabilecek" ifadelerini kullandı.


Hürriyet


Geri Dön