25 / 04 / 2024

Bolu Dağı Tüneli'nde yangın çıktı!

Bolu Dağı Tüneli'nde yangın çıktı!

Olay 11.50 sıralarında, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nde meydana geldi. İstanbul’dan iki arkadaşıyla birlikte Ankara’ya gitmekte olan Lütfü Çam yönetimindeki otomobil, tünelde yaklaşık 700 metre ilerledikten sonra motor kısmından alev aldı...





BOLU Dağı Tüneli’nde otomobil alev alev yanarken tünel söndürme çalışmaları sırasında ulaşıma kapandı.


Olay, saat 11.50 sıralarında, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nde meydana geldi. İstanbul’dan iki arkadaşıyla birlikte Ankara’ya gitmekte olan Lütfü Çam yönetimindeki otomobil, tünelde yaklaşık 700 metre ilerledikten sonra motor kısmından alev aldı. Lütfü Çam otomobili yolun sağına park ederek arkadaşlarıyla birlikte araçtan çıktı. 


Önlem amacıyla yolun her iki yönü de ulaşıma kapatılarak İstanbul yönüne giden araçlar Abant gişelerinden,  Ankara  yönüne giden araçlar Kaynaşlı gişelerinden D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişine yönlendirildi. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibinin müdahalesiyle araç söndürülürken, otomobil kullanılmaz hale geldi. Tünelde bulunan dumanın tahliyesi için fanlar çalıştırıldı. Yol yaklaşık 40 dakika sonra ulaşıma açıldı.


İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini, sürücülerin yardım da bulunmadığını belirten Lütfü Çam, "Araç bir anda motor kısmından alev aldı. Aracı yolun sağına park ettim. Sadece bir sürücü yangın söndürme tüpüyle yardıma geldi. İtfaiye geç geldi" dedi.


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön