18 / 04 / 2024

Bolu'da 25 yayla evi için verilen yıkım kararına tepki!

Bolu'da 25 yayla evi için verilen yıkım kararına tepki!

Bolu'da kaçak yapıldığı belirlenen 25 yayla evi için yıkım kararı verildi. Köylüler bu duruma tepkilerini eylem yaparak gösterdi.



Bolu Valiliği İl Özel İdaresi, yaylaların işgal ve kaçak yapılaşmaya karşı korunması, aykırı kullanımın önlenmesi, mera ve yaylaların amacına uygun kullanılmasını düzenleyen 'Bolu İli Mera ve Yaylakları Koruma ve Kullanma Usul ve Esasları Yönergesi'ne aykırı kaçak yapıldığı belirlenen 25 evin mühürlenerek yıkılmasına karar verdi. Evlerden bazıları yıkıldı.


KÖYLÜLER TEPKİLİ

Yaylada toplanan köylülerden 60 yaşındaki Kemal Bilcan, "Bu evleri geçen yıl yaptık. Yıkım kararı geldi, mühürlediler. 1 ay içinde evi boşaltmamızı isteyerek yıkacaklarını söylediler. Bu yayladakilerin hepsi hayvancılıkla uğraşan insanlar. Dedelerimiz bile bu yaylada kalmışlar. Yıllardan beri biz burada ev yapıyoruz. Bu yaylada 25  ev var. Neden 4 tanesi yıkılıyor? Suçsa hepsine suç. Bolu genelinde 10 bin yayla evi var. Neden 25 tanesi yıkılıyor? Biz mecburen yaylaya geliyoruz. Buraya çıkmazsak hayvancılık yapamayız. Bizim gelir kaynağımız burada yaptığımız hayvancılık. Yetkililerden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.


KÖROĞLU DERNEĞİ'NDEN DESTEK

Köroğlu Gençlik Teşkilatı Derneği Başkanı Mahmut Alan, "Bu evler şato değil, villa değil. Bu yaylalardaki haklar, bu vatandaşlarındır. 6 direk dikilmiş, güneşten korunmak için bez örtülmüş. Buraya bile mühür vurularak yıkım kararı çıkarılmış. Bu insanlar Uganda Cumhuriyeti vatandaşı değil. Bu vatandaşlar ülkenin öz çocukları. Buradaki uygulamada bir hata var. Devletimizin yetkilileri vatandaşın evini yıkmaz. Burada Köroğlu'nun torunları var. Burada ev yıkılmaması lazım." dedi. 


Hürriyet


Geri Dön