20 / 04 / 2024

Bolu'da 4 bin 500'den fazla metruk bina yıkıldı!

Bolu'da 4 bin 500'den fazla metruk bina yıkıldı!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Dereceören köyünde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bolu'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz, "Şu an 4 bin 500'ün üzerinde metruk durumdaki binalar ile bu tür yapıları Bolu'da yıktık" dedi.



Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde bulunan Dereceören köyü mevkisinde bulunan bir tesiste basın mensuplarıyla buluştu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bolu'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, metruk binaların yıkımına önem verileceğini söyledi.

Metruk binaların sadece uyuşturucu ile mücadele anlamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Metruk binalar görüntü kirliliği açısından sıkıntı oluşturur. Dolayısıyla şehircilik anlamında metruk bir bina diye bir binanın olmaması gerekir. Zaten Bolu'da konut anlamında pek kullanılabilecek metruk bina olmadığını söyleyebilirim. Ancak Bolu'da metruk bina pozisyonunda olan odunluk gibi ufak tefek kenara yapılan küçük yapılar vardır" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: "Şu an 4 bin 500'ün üzerinde metruk durumdaki binalar ile bu tür yapıları Bolu'da yıktık. Bazı ufak tefek yerlerde kaldı. Zaten konut gibi olup da içinde problem olan binayı durdurmamız mümkün değil. Tabi çocuklarımızın zarar görmemesi için uyuşturucu ile ilgili sıkıntıların burada daha çok olduğu hatta bazı kötü işlerin yapıldığını gördüğümüz yerler vardır. Buralar özel gözetim altında ve bunları yok etmek görevimiz. Sağolsun bakanımız bizim göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız çalışmaların bir emirle bir an önce yapılmasını talep ediyor ki Bolu'da bu çözülmüş durumda. İnşallah bütün illerimizde çözülür."


Geri Dön