28 / 03 / 2024

Bolu'da 7 milyon TL harcanan bungalov evler atıl kaldı!

Bolu'da 7 milyon TL harcanan bungalov evler atıl kaldı!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen  bungalov ve dağ köşkü projesinde inşaatı biten evler atıl durumda kaldı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, evlerin durumu hakkında açıklama yaptı. 



Bolu'da yer alan  Gölcük Tabiat Parkı'nda İdare Mahkemesi'nde iptal edilen  bungalov ve dağ köşkü projesinde inşaatı biten evler atıl kaldı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Dosya şu an Danıştay'da. Genel Müdürlüğümüz Hukuk Müşavirliği tarafından Danıştay’a itiraz edildi. Dava sonucu beklenmektedir. Bu nedenle Gölcükle ilgili bir adım atabilmek için önce Danıştay’dan gelecek kararı beklememiz gerekiyor" dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre; 2012'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesi'ne 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralık 2017'de ihale yapıldı. 

İhale dahilinde 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve göl gazinosunun özel işletmeye verilmesi gündeme geldi. Projeye bazı sivil toplum örgütleri karşı çıkınca konu yargıya taşındı. Mahkeme aşamasında, Bolu Belediyesi tarafından Gölcük Tabiat Parkı'ndaki ormanlık alana bungalovlar yerleştirildi. Bungalovlar boyandıktan sonra hazır hale geldi. Neredeyse bitmek üzere olan projeyle ilgili 2018 yılının Aralık ayında, Bolu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 2019 yılının mayıs ayında da mahkeme tarafından proje iptal edildi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bolu İdare Mahkemesinin verdiği iptal kararına itiraz ederek davayı  Ankara  Bölge İdare Mahkemesine taşıdı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi geçen sene Mart  ayında konuya ilişkin kararını açıkladı. Verilen kararda, Ankara Bölge İdare Mahkemesi dava konusu işlemin kısmen iptali, kısmen davanın reddi, kısmen davanın esası hakkında karar verilmesine yer olmadığı yolunda Bolu İdare Mahkemesince verilen kararın istinafa başvurulan kısmı usul ve hukuka uygun olup kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından, istinaf başvurusunun reddine karar vermiş ve 30 gün içinde Danıştay’a temyiz yolu açık olmak üzere, 11.03.2020 tarihinde oy çokluğu ile karar vermiştir denildi. Ankara İdare Mahkemesinin kararının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından Danıştay’a itiraz edildi. Danıştay'ın vereceği karar beklenirken, bölgede, 7 milyon TL harcanan bungalovlar atıl şekilde bekliyor.

Bolu da 7 milyon TL harcanan bungalov evler atıl kaldı!

DANIŞTAYIN KARARI BEKLENİYOR 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gölcük Tabiat Parkı'yla ilgili bir adım atılması için Danıştay'dan gelecek kararı beklediklerini söyleyerek , "Gölcükle ilgili şu an devam eden bir yargı süreci var. Bolu İdare Mahkemesinin ve Ankara Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kararlar var. Dosya şu an Danıştay'da. Genel Müdürlüğümüz Hukuk Müşavirliği tarafından Danıştay’a itiraz edildi, sonuç beklenmektedir" dedi.

Gölcük’ün Türkiye’nin gözbebeği olduğunu savunan Metin, şunları söyledi: 

“Gölcük sadece bizim değil, Türkiye’nin gözbebeği. Orayla ilgili bir karar verileceği zaman Bolu halkının istekleri yok sayılamaz. Gölcük bizlere emanet bir doğa harikası ve biz Gölcük’e zarar vermeden hatta daha da güzelleştirerek gelecek nesillere bırakmakla mükellefiz. Gölcükle ilgili şahsi fikrimi daha önce de defalarca açıkladım. Hala aynı fikirdeyim. Gölcük olsun, Abant olsun, Yedigöller olsun Bolumuzun tüm doğal güzelliklerini korumak ve yaşatmak zorundayız.” 
 

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!


Geri Dön