20 / 04 / 2024

Bolu’da yayla evlerinin yıkım kararına tepki!

Bolu’da yayla evlerinin yıkım kararına tepki!

Bolu’da Yakuplar Köyü Yaylası’nda bulunan 4 ev için yıkım kararı çıktı. Yıkım kararıyla şok olan köylüler için destek git gide büyüyor.



Bolu’da, Sarıyer mevkisinde bulunan Yakuplar Köyü Yaylası’nda 25 evden 4 tanesine valilik tarafından yıkım kararı çıktı. 


15 gün önce gelen yıkım kararıyla şoke olan köylülere destek büyüyor. Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan, beyaz bir atın üzerinde sırtındaki tüfeğiyle “Köroğlu’nun torunları ölmedi” diyerek köylülere destek verdi.


Köylü Kemal Bilcan, “Evlerimizi geçen yıl yaptık. Şikayet üzerine yetkililer yaylamıza gelerek tespit yaptılar ve 4 evi mühürleyerek yıkım kararı olduğunu söylediler. 1 ay içinde evlerimizin boşaltılması gerekiyormuş. Bizim dedelerimiz de bu yaylada yaşamışlar. Hepimizin geçim kaynağı hayvancılık. Eğer biz bu işi yapacaksak mecburen yaylaya ev yapmak zorundayız. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz'' açıklamalarında bulundu. 


Yayla evlerine yıkım kararı gelen köylülere destek olmak için beyaz atı ve tüfeğiyle gelen Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan ise “Köroğlu’nun torunları ölmedi, buradayız” diyerek, “Bolu ve çevresinde Ankara’dan gelen siyasilerin birçok evi var. Eğer buradan bir ev yıkılırsa yemin ediyorum aynı karşılığını gider onlara veririz. İlk başta izinsiz, kanunsuz yapılan, milletin yaylalarını gasp eden siyasilerin evleri yıkılsın, ondan sonra gelsinler bu vatanın öz çocuğu, yaylaların gerçek sahiplerinin evlerini yıksınlar. O zaman kabul ederiz” dedi.




Milliyet



Geri Dön