26 / 04 / 2024

Bolu'da yıkım kararı gelen evi sahibi yıktı!

Bolu'da yıkım kararı gelen evi sahibi yıktı!

Bolu’da yaşayan 43 yaşındaki Hüsamettin Biçer, yıkım kararı verilen evini, ekipler gelmeden kendisi yıktı.



Bolu’nun Düvenlik Yaylası’nda hayvanlarını da yetiştirdiği ahşap evi bulunan 3 çocuk babası 43 yaşındaki Hüsamettin Biçer'in yayla evine şikayet üzerine yıkım kararı çıktı. 


Tebliğ gönderilen Biçer'e 2 gün süre verildi. Biçer ise yıkım ekibini beklemedi, arkadaşlarıyla birlikte ahşap evini kendi motoruyla yıktı.


Yaylada hayvancılık yaptığını ve aynı zamanda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Biçer, “Yayla evlerine uygun şekilde alt katı ahır olmak şartıyla ahşaptan ev yaptık. Ama bu evimizi şikayet ettiler. Biz hayvancılıkla uğraştığımız halde vali beyin kararıyla yıkıldı. Elimde mahkeme kararı var. Mahkeme kararında, ‘köylünün ortak kullandığı yayla merasının eski haline geri getirilemeyeceğinden 3 bin lira para cezasına çarptırılmıştır’ diyor. Buna rağmen vali bey beni dinlemedi ve yıkıldı” şeklinde konuştu.


Biçer, sözlerine şu şekilde devam etti: “Evimi yapmak için 50 bin liraya yakın para harcadım. Yıkım kararı bana tebliğ edildi ve 2 gün süre verildi. Ben de 2 gün sürenin yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca bu iş mahkemeye intikal etti. İl Özel İdaresine, ‘Hukukun sonunda vereceği yıkım kararına uyacağımdan, mahkemenin sonucunun beklenmesine’ diye dilekçe verdim Onlar da ‘hukuki işlemler devam ettiğinden yıkım kararı durduruldu’ diye bana dilekçe verdiler. 2 kez mahkemeye girdim ve mahkeme sonucunda, köylünün ortak kullandığı yayla merasının işgalinin eski haline geri getirilemeyeceğinden 3 bin lira para cezasına çarptırıldım.”





Milliyet



Geri Dön