28 / 03 / 2024

Bornova'daki inşaat arazisi imar planında mezarlık çıktı!

Bornova'daki inşaat arazisi imar planında mezarlık çıktı!

İzmir Bornova'da Karayolları 2. bölge Müdürlüğü'nün otoyol işletme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planında ağaçlandırılacak alan ve mezar yeri olduğu ortaya çıktı...



Karayolları 2. bölge Müdürlüğü'nün otoyol işletme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planında ağaçlandırılacak alan ve mezar yeri olduğu ortaya çıktı.


Değişiklik olmadı 


Belediye, yapılan başvuruya arazinin imar planlanrmda ağaçlandırılacak alan ve mezarlık olması nedeniyle ruhsat verKarayolları 2. Bölge Müdürlüğünün otoyol iyileştirme ihalesini kazanan müteahhit firmaya tahsis ettiği Bornova'daki arazinin imar planlarında ağaçlandırılacak alan ve mezarlık yeri olduğu, firmanın burada kurduğu asfalt plent şantiyesinin de ruhsatsız çalıştığı ortaya çıktı. 


Karayolları'nın imar planlarında değişiklik için yaptığı girişim sonuçsuz kaldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Karayolları'nın imar plan değişikliği talebine olumsuz yaklaşmasının birinci nedeni, bu alanı mezarlık yeri olarak ayırması oldu. 


İkinci olarak ise Karayolları'nın alanda yaptığı kamulaştırma işleminin mahkemelik olması nedeniyle, tapuda özel şahsa ait göründüğünden, Belediye değişiklik yapmadı. 


Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, ruhsatla ilgili tüm işlemlerin yapıldığını bildiğini, ancak yaşanan sorundan haberi olmadığını söyledi. Uraloğlu, "Çevre yolundaki bozulmaları tamir ediyoruz. Bunu mutlaka yapmak durumundayız. Eksiklikler varsa en kısa sürede çözmek için gerekli çalışmayı yaparız. Takip edeceğim" dedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön