27 / 04 / 2024

Borsa günü rekorlarla sonlandırdı!

Borsa günü rekorlarla sonlandırdı!

Borsa İstanbul'da BİST 100 Endeksi, gün için yüzde 2,72 artışla 4.331,66 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ve 4.338,88 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.



Bankalar Endeksi yüzde 3,35 ve Hisse Senedi Endeksi yüzde 3,69 yükseldi. Endüstri endeksleri arasında en büyük metal endüstrisi yüzde 7 ile en fazla büyürken, spor yüzde 1,64 ile en fazla gerilemiştir.

Analistler, Borsa İstanbul'a ilişkin olumlu görünümün devam ettiğini, uluslararası piyasalarda para politikasına ilişkin belirsizliklerin, yüksek enflasyonun ve durgunluk korkularının gündemde kalmaya devam ettiğini açıkladı.

'Borsada tarihi bir fırsat var ancak yüksek çıkışların coşkusuna kapılmayın'Analistler, yarınki ABD kongre seçimleri nedeniyle siyasi haber akışlarının ağırlık kazandığını, Euro Bölgesi perakende satışlarının yurt dışında odaklanacağını, iç piyasaların ise veri gündeminde sessiz kalacağını belirtti.

Analist, BİST 100 endeksinin teknik olarak direnç olarak 4.400, destek olarak 4.180 seviyesinde olduğunu kaydetti. Peki, borsada neler olacak? Borsa İstanbul'da neler olacak? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön