27 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’a cephe giydirmesi!

Borsa İstanbul’a cephe giydirmesi!

Sarıyer'de 23 bin 976 metrekare alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul Merkez Bina cephesi, Çuhadaroğlu MN 50 mikro kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor.



39 bin 422 metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında sosyal alanlar, spor alanları, yeşil alanlar ve otopark yer alıyor. 


Mimari tasarımının Gelişim Mimarlık’ın yaptığı borsa İstanbul Merkez bina dış cephesi Özkocaeli Cam firması tarafından, Çuhadaroğlu MN 50 mikro kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor. 


MN 50 sistemi, Çuhadaroğlu’nun performans testlerinden geçen sistemleri arasında yer alıyor.  


Milliyet



Haber Milliyet Business ekinde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 23 bin 976 metrekare C alan üzerine inşa edilen Borsa İstanbul'un merkez bina cephesi, Çuhadaroğlu tarafından MN 50 mikro kondens kanallı giydirme cephe sistemi ile yapılıyor. 39 bin 422 metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında, açık ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, kafeterya, aerobik ve aletli jimnastik salonu, sauna, squash, sosyal alanlar, spor alanları, yeşil alanlar ve otopark yer alıyor. 


Borsa İstanbul'un merkez bina dış cephesinde Özkocaeli Cam firması tarafından yapılan giydirme cephe sistemi, Çuhadaroğlu'nun performans testlerinden başarıyla geçen sistemler arasında yer alıyor. Mikro kondens kanalı özelliği ile yapı içerisine hiçbir durumda su girişine izin vermeyen MN 50 giydirme cephe sistemi, farklı derinliklerdeki griyaj seçenekleri sayesinde geniş açıklık uygulamalarına olanak sağlayan bir sistem olup, 18 farklı kayıt birleşim yöntemi ile projelere özel ekonomik çözümler sunuyor. 


Önemli projeler 1954 yılından bu yana sektörde önemli çalışmalar yapan Çuhadaroğlu, 2015 yılı içinde Kozapark, Maslak 1453, Bakü Olimpiyat Stadyumu (Azerbaycan), Yozgat Sorgun Devlet Hastanesi, Montcalm Otel City Road (İngiltere), Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü gibi birçok önemli projeye de imza attı. 


Alüminyumda ilkleri yaptı 


Çuhadaroğlu Şirketler Grubu, Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu tarafından, 61 yıl önce temelleri atılan ve çelik yapı elemanları üretimiyle sektöre adım attı. 

Kuruluşundan bu yana Türkiye'de alüminyum sektöründe birçok ilklere imza atan grup, sürekli gelişmek ve iyileşmek değerleriyle ilk silikon cephe, ısı bariyerli çift eksen doğrama, polycarbonat şeffaf örtülü çatı ışıklık, panel sistem imalatı ve uygulaması, cephe sileceği, çift cephe uygulaması gibi özel uygulamaları gerçekleştirmenin yanısıra; Fransa'da kamu ihalesi kazanan ilk Türk firma, Almanya'da cephe işi alan ilk Türk firma, Türkiye'de İlk bomba, kurşun ve yangına dayanıklı alüminyum kapı pencere ve cephe üreten firma, ilk dikey eloksal yüzey kaplama tesisini kuran grup gibi pek çok ilklere de imza attı. 

Çuhadaroğlu Grubu; alüminyum profil, ekstruzyon, toz boya ve eloksal yüzey işlemli alüminyum profilleri, alüminyum kapı, pencere ve cephe sistemleri, otomatik döner ve kayar kapı sistemleri, yangın, kurşun ve bombaya dayanıklı güvenlik sistemleri, alüminyum yapı elemanları, taahhüt ve üretimi ile inşaat sektöründe hizmet vermeye devam ediyor. 



Milliyet Business Türkiye



Geri Dön